Kondiittorilajin karsintakilpailut WorldSkills 2017 -kilpailuihin

WorldSkills-kilpailu on joka toinen vuosi järjestettävä nuorten kansainvälinen ammattitaitokilpailu. Kilpailussa ratkotaan maailmanmestaruudet noin 50 lajissa, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen aloja. Kondiittorilajissa kilpailijat ovat iältään kilpailuvuonna korkeintaan 22-vuotiaita. Seuraava kilpailu järjestetään Abu Dhabissa 14.–19. lokakuuta 2017. Kaikille avoimet karsinnat kilpailijoiden valitsemiseksi järjestetään eri lajeissa syksyllä 2016 ja alkuvuodesta 2017.

Kondiittori-lajin karsintakilpailut ovat 13. - 14.1.2017, Saimaan ammattiopisto Sampossa (13.1.2017) ja Keittiömaailman myymälässä (14.1.2017) Lappeenrannassa.

Kilpailun toteutus

  • Kilpailuaika on yhteensä 14 tuntia. Kaikkien tuotteiden tulee olla valmiina 14.1.2017 klo 15.00

  • Kilpailutehtävät ja arviointikohteet on lueteltu tämän kutsun lopussa

  • Kilpailija saa tuoda tullessaan karsintakilpailuun hyydykekakut pohjustettuna ja täytettynä. Kakku kuorrutetaan kilpailupaikalla ja viimeistellään kilpailuaikana valmistetulla koristeella.

  • Suklaatyöhön tulevat osat voi valmistaa jo ensimmäisenä päivänä, ja halutessaan kilpailija voi myös tuoda suklaatyöhön tulevan pohjan ja runko-osat jo etukäteen valmistettuna.



  • Työ kootaan ja viimeistellään toisena kilpailupäivänä yhteistyöyrityksen tiloissa.

  • Portfolio kilpailutöistä tulee toimittaa 10.1.2017 mennessä Markku Vengasaholle sähköpostitse tai postitse. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kilpailuihin 16.12.2016 mennessä tämän -linkin kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautujalla tulee olla taustayhteisön maksusitoumus kilpailumatkalle. Kilpailijan kilpailumatkan arvioitu kustannus on 10 000 €. Arvion on antanut matkasta Skills Finland ry.

Lisätietoja

Lisätietoja kondiittorilajin kilpailuista antaa lajipäällikkö Markku Vengasaho, Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12, 53100 Lappeenranta, p. 040-552 85 34 tai markku.vengasaho@edusampo.fi

Kilpailutehtävät, pisteytys ja arvioinnin kohteet

Karsintakilpailutehtävien teema ilmoitetaan myöhemmin tarkemman tehtäväkuvauksen yhteydessä kilpailuun ilmoittautuneille.

1. Konditoriatuotteiden valmistus ´

1.1 Suklaatyö, 30 p

  • Arviointikohteet:
  • Erilaisten työskentelytekniikoiden hallinta, luovuus, taidokkuus, muotoilu ja kokonaisvaikutelma, teeman noudattaminen, koko ja aika

1.2 Hyydykekakut, 20p

  • Arviointikohteet:
  • Rakenne, maku, kuorruttaminen, koristelu ja koristeet, kokonaisvaikutelma, teeman noudattaminen ja aika

1.3  Praliinit, 20p

    • Arviointikohteet:
    • Suklaan temperointi, työskentelytekniikoiden hallinta, rakenne, maku, kokonaisvaikutelma ja teeman noudattaminen, taidokkuus ja luovuus, tuotteiden määrä ja aika

1.4 Portfolio, 10p

    • Arviointikohteet:
    • Visuaalisuus ja reseptien selkeys

2. Työprosessien hallinta 10p

    • Arviointikohteet:
    • Valmistusprosessin kokonaisuuden hallinta ja vastuullinen tekeminen, taloudellinen työskentely ja hygienia

3. Kielitaito; englanti, 5p

    • Haastattelu

4. Kilpailukokemus, 5p

    • Aiempi kilpailumenestys
      • Taitaja-kilpailuissa 2 p (1-3. sija 2 p. ja 4-8. sija 1 p.)
      • Rinkeli Grand Prix -kilpailuissa 1 p (sijat 1-4.)
      • Kansainvälisissä kilpailuissa 2 p

Tuomaristo koostuu kolmesta jäsenestä: työnantajaedustaja, työntekijäedustaja ja opettajaedustaja.

   

Sampo_tunnus_PMS-color-300px





salpaus-logo-alateksti-cmyk-oranssi





 Skills_logo 


 


AbuDhabi_logo





Bakels_logo



Keittiomaailma-logo-palkki


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje