Siirry sisältöön

Koulutuskori

Pintakäsittelyalan perustutkinto, Lpr (vain oppisopimus)

2.4.2024 - 29.5.2026

Hakuaika 4.3. - 31.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Pintakäsittelyalan perustutkinto

Koulutusala

Pintakäsittelyala

Koulutuspaikka

Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12 B, Lappeenranta. Koulutuksen voi aloittaa non stop. Koulutuksen kesto määräytyy opiskelijan aikaisemman koulutuksen perusteella ja on enintään 2 vuotta, jos opiskelija on jo suorittanut ammatillisen perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon. Koulutuksessa voi suorittaa myös yksittäisen ammatillisen tutkinnon osan tai osia.

Kustannukset

Työvaatteet hankkii oppisopimuksen solminut yrittäjä. Oppisopimus on palkallinen työsuhde. Työturvallisuus- tulityö- ja hätäensiapukoulutukset kuuluvat opiskeluun.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työllistymään maalarina rakennuksilla. Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvaa terveyttä. Alalla toimimista vaikeuttavat epilepsia, pölyallergia ja astma, liikuntaelinsairaudet- ja vammat sekä vaikea-asteiset hahmotushäiriöt.

Kuvaus

Maalarin työtehtäviä ovat esimerkiksi uudisrakennus- ja korjausrakennuskohteiden katto- ja seinäpintojen maalauskäsittelyt sisällä ja ulkona, koneelliset tasoite- ja ruiskumaalaustyöt, tapetointi, kalustemaalaus, erikoismaalaus tai mukailumaalaus. Maalari osaa laskea myös materiaalin menekit ja oman työn kustannukset. Lisää tietoa tutkinnon sisällöstä saa osoitteesta eperusteet.opintopolku.fi -> Ammatillinen koulutus -> Pintakäsittelyalan perustutkinto (Voimaantulo 1.8.2024).

Toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joka koostuu teoriaopinnoista ja käytännön työn tehtävissä pintakäsittelyalan yrityksissä, jonka kanssa on solmittu oppisopimus henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Uuden työsuhteen syntyessä oppisopimus on samalla määräaikainen työsopimus. Mikäli opiskelijalla on jo olemassa toistaiseksi voimassa oleva työsopimus, oppisopimus ei muuta sitä määräaikaiseksi. Opiskelijan tulee päästä tekemään tutkinnon perusteiden mukaisia työtehtäviä. Opiskelijalle nimetään työpaikalta työpaikkaohjaaja, joka ohjaa ja arvioi sekä antaa palautetta opiskelijalle. Työnantaja saa koulutuksen järjestäjältä koulutuskorvausta työpaikalla tapahtuvan koulutuksen järjestämisestä. Koulutuskorvausta maksetaan neljän kuukauden välein työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointia vastaan. Hakemuksen voi täyttää sähköisesti tai paperilomakkeella. Perustutkinnoissa koulutuskorvauksen suuruus on 200 €/kk

Valinnan lisätiedot

Hakijoilla pitää olla tiedossa pintakäsittelyalan yritys, jonka kanssa solmitaan oppisopimus. Yrityksiä ei ole oppilaitoksella valmiina. Kun hakija ja yritys ovat neuvotelleet oppisopimuskoulutuksen mahdollisuudesta, niin lisätietoja saa Sampon oppisopimuspalveluista koulutussuunnittelija Tytti Kainulaiselta p. 040 136 4651, tytti.kainulainen@edusampo.fi, johon voi ottaa yhteyttä lisätietojen saamista varten. Haastattelut viikolla 23 (5.-9.6.2023).

Lisätietoja antaa

Vastuuopettaja: Sari Javanainen p. 040 769 0886
Opinto-ohjaaja: Asta Kaapro p. 040 621 2023
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.