Siirry sisältöön

Koulutuskori

Puutarha-alan perustutkinto (osatutkinto), Lpr

9.1. - 19.12.2025

Hakuaika 4.3. - 29.11.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Puutarha-alan perustutkinto

Koulutusala

Puutarha-ala

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan Saimaan ammattiopisto Sampon tiloissa Lappeenrannassa osoitteissa Armilankatu 40 ja Pohjolankatu 12. Opetusta voi olla myös asiakaskohteissa eri puolilla kaupunkia, joten opiskelijoiden pitää pystyä liikumaan koulun ja kohteiden välillä. Opetus alkaa 9.1.2025 ja päättyy 19.12.2025. Oppitunnit pidetään klo 8-16 välillä, n. 6 h mittaisina päivinä. Työelämässä tapahtuvassa oppimisessa alan yrityksissä noudatetaan alan omia työaikoja.

Kustannukset

Opiskelijalle tulevia kustannuksia ovat työvaatetus, työturvallisuus- ja tulityö sekä tieturvakorttimaksut sekä matkakustannukset eri työkohteisiin sekä työelämässä tapahtuvan oppimisen (työssäoppiminen) työpaikoille. Oppikirjojen hankinta on opiskelijan omassa harkinnassa. Ruokailu sekä turvallisuuteen liittyvät varusteet ovat maksuttomia.

Kohderyhmä

Puutarhuriksi aikovilla tulee olla hyvä terveys ja kunto, koska työ on fyysisesti raskasta. Opiskelijoilla pitää olla vähintään ajokorttina T-kortti (traktorin ajoon oikeuttava) sekä mahdollisuus liikkua työkohteisiin eri puolille aluetta.

Kuvaus

Koulutuksessa suoritetaan NELJÄ TUTKINNON OSAA, jotka ovat PUUTARHATÖIDEN TEKEMINEN, 25 osp (puutarhakasvien lisäys ja hoito, koneiden, työvälineiden ja laitteiden käyttäminen sekä kasvinsuojelutöissä toimiminen), PUUTARHA-ALAN ORGANISAATIOSSA TOIMIMINEN, 15 osp (organisaatiossa työskenteleminen ja asiakaspalvelutehtävissä toimiminen) ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Tarkemmin tutkinnon osien sisältöihin voi tutustua osoitteesta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/ammatillinen/7731170

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, jossa vuorottelevat lähi- ja etäopetus sekä työelämässä tapahtuva oppiminen oppilaitoksen työkohteissa ja/tai alan yrityksissä. Koulutus on kokopäiväopiskelua ja siihen voi osallistua myös työssäolevana, jos työpaikka on alan yrityksessä, jossa voi tehdä tutkinnon osaan liittyviä töitä ja yritys haluaa tehdä oppisopimuksen Sampon kanssa.

Valinnan lisätiedot

Haku päättyy 30.11.2024. Valinta koulutukseen tapahtuu haastattelun perusteella. Haastattelut joulukuussa. Koulutus alkaa 9.1.2025.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja: Asta Kaapro p. 040 621 2023
Opettaja Marko Lappalainen p. 040 084 2012
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.