Siirry sisältöön

Koulutuskori

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, Lpr (oppisopimus)

1.1. - 31.12.2024

Tutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12, 53100 Lappeenranta

Kustannukset

Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Työsalissa tapahtuvassa oppimisessa tarvitaan ammattikäyttöön tarkoitetut asianmukaiset työvaatteet (esim. kokintakki, housut, päähine sekä asianmukaiset työjalkineet) Työvaatteet opiskelija kustantaa itse. Käytössä on Ekampus sähköinen oppikirja (lisenssimaksu). Senhetkinen lisenssimaksu ilmoitetaan opiskelun alkaessa.

Kohderyhmä

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Hakijan tulee hankkia itsenäisesti opintoihin soveltuva työpaikka ennen koulutukseen hakeutumista.
Opiskelija voi opiskella osatutkinnon eli vain tiettyjä työpaikkaan soveltuvia tutkinnonosia tai suorittaa kokotutkinnon tarjoilijan tai kokin osaamisalalla.
Opiskelijalle maksetaan palkkaa työehtosopimuksen mukaisesti. Työsuhteessa viikkotyöajan minimi 25 h tai 75 h/3 viikkoa. Oppisopimuksen toteuttamisessa tarvitaan sopiva työpaikkaohjaaja, joka ohjaa työpaikalla hankittavana osaamisen kerryttämisessä.

Kuvaus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on 2 osaamisalaa: ruokapalvelun osaamisala, kokki sekä asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija. Voit suuntautua kokin tai tarjoilijan opintoihin tai myös yhdistellä näitä joustavasti. Kokotutkinnon laajuus on 180 ops. Kokki loihtii herkullisia annoksia erilaisiin tilaisuuksiin. Työhön kuuluu mm. ruoka-annosten suunnittelu, valmistus ja raaka-aineiden käsittely sekä erilaisten ruokavalioiden ja kulttuurien huomioiminen. Tarjoilija esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille ruokia ja juomia. Hän haluaa toimia palvelualalla ja hänelle on tärkeää asiakkaiden viihtyvyys. Myös raaka-aine- ja juomatietous on tarjoilijalla hallussa. Katso lisää: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7854763/reformi/tiedot

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Lähipäiviä n. 2 /kk henkilökohtaisen opetussuunnitelmasi mukaan. Opiskelijat opiskelevat pääsääntöisesti olemassa olevien ryhmien mukana. Opintojen kesto määrittyy valittujen tutkinnonosien ja olemassa olevan osaamisen mukaan. Aloitus sopimuksen mukaan.
Opetus suomenkielellä. Vieraskielisiltä edellytetään riittävää suomen kielen osaamista. Ennen opintojen alkua järjestetään kielikoe.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijaksi valitseminen edellyttää soveltuvaa oppisopimustyöpaikkaa. Täytäthän huolellisesti hakemukseen oppisopimuspaikan yhteystiedot, huom. Y-tunnus ei ole vättämätön hakuvaiheessa. Opiskelijaan ollaan yhteydessä 2 viikon kuluessa hakeutumisesta. Alkukartoituksessa selvitetään työpaikalla tapahtuvan oppimisen mahdollisuudet sekä opiskelijan mahdollinen olemassa oleva osaaminen, joka otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.
Opiskelijaksi valitseminen ei ole mahdollista ilman soveltuvaa työpaikkaa.
Hakemukset käsitellään keskitetysti kerran kuukaudessa.

Lisätietoja antaa

Jari Tamminen, koulutussuunnittelija. jari.tamminen@edusampo.fi
p. 040-1364637
Miia Rauhamäki, lehtori ravintola- ja cateringala. miia.rauhamaki@edusampo.fi
p.040-7308843
Sanna Suviranta, opinto-ohjaaja. sanna.suviranta@edusampo.fi, p. 0400-798262