Siirry sisältöön

Koulutuskori

SAHALLE ohjelma (Puuteollisuuden perustutkinto; sahaprosessinhoitaja)

7.1.2025 - 31.5.2027

Hakuaika 1.12.2023 - 31.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Puuteollisuuden perustutkinto

Koulutusala

Puuala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Koulukatu 5, 55120 Imatra. Alan opiskelu alkaa Saimaan ammattiopisto Sampon Imatran yksikössä ja jatkuu työharjoitteluna ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen alan yrityksissä. Työharjoittelupaikkoja tarjoavat Stora-Enso Honkalahden saha, UPM- Kaukaan saha, Metsä-Fibre Lappeenrannan saha sekä muut maakunnan puualan yritykset. Työpaikalla oppiminen tapahtuu työpaikkojen työaikojen mukaisessa vuorotyössä.

Kustannukset

Työharjoittelu on pääasiassa vuorotyötä ja vaatii mahdollisesti oman auton käyttöä. Matkakustannuksiin on haettavissa koulumatkatukea Kelalta. Oppilaitos kustantaa työharjoittelussa tarvittavat turvavarusteet.

Kohderyhmä

Kaikki puuteollisuuden moniosaajana toimimisesta kiinnostuneet henkilöt. Sahalle -koulutusohjelmaan haettaessa on eduksi, jos hakijalla on tekniikanalan perustutkinto.
Pölyallergia, astma ja tuki- ja liikuntaelin sairaudet haittaavat opiskelua ja alalla työskentelyä.

Kuvaus

Sahaprosessinhoitaja eli operaattori osaa työskennellä tuotantolinjan käyttö- ja valvontatehtävissä. Hän osaa suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriötöntä toimintaa sekä selvittää mahdolliset häiriötilanteet. Hän tarvitsee työssään hyvän kokonaisnäkemyksen sahatavaran tuotantoprosessista, jatkojalostuksesta ja tuotteiden laadusta sekä osaa ottaa huomioon puun työstössä puun rakenteen, ominaisuudet ja viat.
Sahaprosessinhoitajan voi toimia sahateollisuuden erilaisissa valmistus- tai jalostusprosessin tehtävässä esimerkiksi sahalaitoksen tai sahatuotteiden jatkojalostuksen eri työvaiheissa. Puuteollisuus on Etelä-Karjalassa vahva ja työllistävä ala, joka tarvitsee uusia toimijoita.

Puuteollisuus on Etelä-Karjalassa vahva ja työllistävä ala, joka tarvitsee uusia toimijoita.

Toteutus

Aluksi alan teoriaa opiskellaan oppilaitoksessa Imatralla. Myöhemmin opiskelu jatkuu teoriaopintoina tai työharjoitteluna alan yrityksissä.
Opiskelun arvioitu kesto on 2 - 3 vuotta.

Valinnan lisätiedot

Hakemuksen saavuttua hakijaan ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse ja sovitaan henkilökohtainen haastatteluaika. Haastattelussa ja opiskelijavalinnassa voi olla myös yritysten edustajia.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan kielikokeeseen ennen haastatteluja. Heidän haastattelunsa on vasta kielikokeen jälkeen.

Opiskelijavalinnat tehdään haastattelujen perusteella. Haastattelut syksyllä alkavaan koulutukseen pidetään elokuussa ja tammikuussa alkavan koulutuksen haastattelut pidetään marraskuussa. Hakijoihin ollaan yhteydessä ja tarkempi haastatteluaika ilmoitetaan. Haastatteluun saapumatta jättäminen on hylkäysperuste.

Lisätietoja antaa

Lehtori: Jyri Nieminen 040 136 4698
Koulutuspäällikkö: Pekka Rumpu 040 610 8653
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.