Siirry sisältöön

Koulutuskori

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, Lpr (vain oppisopimus)

2.9.2024 - 31.5.2026

Hakuaika 29.2. - 31.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Koulutusala

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo. Lähipäiviä voi olla sekä Imatralla, että Lappeenrannassa sekä webinaareina.

Kustannukset

Kustannuksia tulee oppimateriaaleista ja työkaluista sekä mahdollisesti työvaatetuksesta. Lisäksi käytössä tulee olla verkkoyhteydellä, web- kameralla ja kuulokemikrofonilla varustettu tietokone.

Kohderyhmä

Ilman koulutusta olevat tai alanvaihtajat, jotka ovat kiinnostuneet työskentelemään sähköalalla.

Kuvaus

Sähkö- ja automaatioalan ammattilainen asentaa ja huoltaa kiinteistöjen ja laitosten sähkö- ja automaatiojärjestelmiä tai jakeluverkkoja. Sähköalan opinnoissa tarvitaan hyviä tietotekniikkataitoja ja matemaattisia taitoja. Sähkö- ja automaatioalan ammattilaista tarvitaan sähkön tuottamisen, siirron ja jakelun tehtävissä. Asiakaspalvelu kuuluu olennaisena osana sähköja automaatioasentajan toimenkuvaan.

Opinnot sisältävät yleissivistäviä opintoja ja antavat jatko-opintokelpoisuuden. Koulutus on suomenkielinen.

Toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, hakijalla pitää olla sähköalan työpaikka valmiina. Työn pitää sisältää keskimäärin 25h viikossa sähköalan työtä. Ilman aiempaa koulutusta kesto on kolme vuotta. Opintojen alussa tehdään jokaiselle henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka perusteella tarkentuu jokaisen opintojen todellinen kesto. Haku on avoinna koko ajan ja aloitusajankohta sovitaan tapauskohtaisesti.

Valinnan lisätiedot

Valinnat tehdään haastattelujen perusteella, kaikki ensisijaiset hakijat haastatellaan. Hakijalla oltava riittävä suomenkielen hallinta. Jos hakemuksessa ei ole työpaikan tietoja, hakemus hylätään automaattisesti.
Kevään ja kesän 2024 hakeutuneiden opiskelijoiden koulutus alkaa syyskuussa 2024.

Lisätietoja antaa

Sähköalan lehtori: Jaakko Lajunen 040 824 8906

Oppisopimusasioissa: Tytti Kainulainen 040 136 4651

Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi