Siirry sisältöön

Koulutuskori

Tarjoilija - työelämäpainotteinen tarjoilijakoulutus, tutkinnon osia ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta (oppisopimus) JOTPA, Lpr

15.12.2023 - 31.12.2024

Hakuaika 15.12.2023 - 31.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Koulutuspaikka

TÄMÄ HAKU ON TARKOITETTU YLI 18-VUOTIAILLE HENKILÖILLE, JOILLA ON ALAN TYÖPAIKKA, JOHON VOIDAAN TEHDÄ OPPISOPIMUS. Oppisopimus voidaan tehdä myös määräajaksi esim. kesä/sesonkityöhön. Tarvitset oppisopimuksen ajaksi työsopimuksen. Työsopimus täytyy olla voimassa koko oppisopimuksen ajan. Työaika on vähintään 25 h/vk tai 75 h/3 viikkoa. Työpaikalta nimetään opiskelijalle työpaikkaohjaaja (mentori).

Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12, 53100 Lappeenranta tai Koulukatu 5, 55100 Imatra

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Työsalissa tapahtuvassa oppimisessa tarvitaan ammattikäyttöön tarkoitetut asianmukaiset työvaatteet (mustat housut, pitkähihainen musta paita, tarjoilijan essu ja työjalkineet.) Opiskelija kustantaa työasun itse.

Kohderyhmä

Osa-aikaisella työsopimuksella tarjoilussa toimivat työntekijät Etelä-Karjalan ravitsemisalan työpaikoissa. Ammattitutkinnon tutkinnonosat soveltuvat sinulle, jolla on jo vahva osaaminen alalta. Voit suorittaa baarimestarin tai tarjoilijan ammattitutkinnonosia ja edetä urallasi ja/tai saada lisätunteja.

Kuvaus

Voit opiskella tutkinnonosan tai -osia ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta. Koulutuksen avulla vahvistat työssä tarvittavaa osaamistaan, voit saada lisätunteja ja/tai edetä monipuolisempiin työtehtäviin. Osatutkintotodistuksen avulla teet osaamistasi näkyväksi.
Lisätietoja eri tutkinnonosista: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7854763/tutkinnonosat
TAI voit pyytää lähettämään sinulle kuvaukset sähköpostilla koulutuksen sisällöstä.

Toteutus

Opiskelu on joustavaa eikä vaadi sinulta pitkää sitoutumista koulutukseen. Oppiaika määräytyy yksilöllisesti omien tavoitteiden ja osaamisen mukaan. Opiskelet suurimman osan asioista omalla työpaikalla. Lähipäiviä on n. 1–2 kuukaudessa, pois lukien koulujen yleiset loma-ajat. Lähipäivä voi olla myös muutaman tunnin Teams verkkotapaaminen. Opiskeluun kuuluu myös etätehtäviä, joita peilataan pääasiassa omaan työpaikkaan. Työpaikka saa oppisopimuskorvausta mentoroinnistasi 50 €/kk.
Koulutus toteutetaan Jotpa-rahoituksella. Kyseessä on Tarjoilija- työelämälähtöinen tarjoilijakoulutushanke, joka mahdollistaa alan opettajien jalkautumisen opiskelijoiden ohjaamiseen ja tukemiseen työpaikoille.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijaan ollaan yhteydessä kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Vieraskielisiltä edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.

Lisätietoja antaa

Miia Rauhamäki, lehtori, ravintola- ja cateringala  
miia.rauhamaki@edusampo.fi, p. 040 7308843