Siirry sisältöön

Koulutuskori

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA), Lpr

12.8.2024 - 30.5.2025

Hakuaika 27.3. - 29.11.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

Koulutusala

Valmentavat koulutukset

Koulutuspaikka

Saimaan ammattiopisto Sampo, Armilankatu 40, 53100 Lappeenranta

Kustannukset

Koulutus on maksutonta, mutta normaalit opiskeluvälineet tarvitaan. Oppivelvollisille ei koulutuksesta tule yleensä kustannuksia.

Kohderyhmä

Ilman toisen asteen tutkintoa oleville oppijoille, jotka tarvitsevat valmentavaa koulutusta, sekä myös enemmän tukea tarvitseville oikean opiskelupolun löytymiseen. Aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia ja/tai ohjauksellista tukea siirtyäkseen ammatilliseen- tai lukiokoulutukseen ja maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat kielitaidon vahvistamista ja tukea sopivan opiskelupaikan löytymiseen. TUVAssa voit suorittaa oppivelvollisuuttasi.

Kuvaus

Tuva tarjoaa valmiuksia ja ohjauksellista tukea tutkintokoulutukseen eli lukio- tai ammatilliseen koulutukseen siirtymiseen sekä edellytyksiä näiden suorittamiseen. Tuvassa voit myös vahvistaa kielitaitoasi suomen kielessä, jotta opintosi jatkossa onnistuisivat.

Toteutus

Koulutus on päiväopiskelua ja siihen on mahdollista päästä mukaan heti sen alkaessa syksyllä 2023, riippuen opiskelijan tarpeesta. Tuvasta voit siirtyä opiskelemaan tutkintoa heti kun vapaa paikka löytyy ja oppimistaidot on siihen riittävät.

Valinnan lisätiedot

Hakijat, joiden äidinkieli on suomi haastatellaan opinto-ohjaajien toimesta.

Maahanmuuttajilla koulutukseen valittavien kielitaidon tulisi olla suomen kielessä sellaisella tasolla, että hyödyt valmentavan koulutuksen opiskelusta. Merkitse hakulomakkeelle suorittamasi suomen kielen opinnot ja liitä niistä mahdollisuuksien mukaan todistus liitetiedostona, jotta pystymme kartoittamaan opiskeluryhmien suunnittelua.

Mikäli opiskeluryhmämme on täynnä, saattaa valintapäätös viivästyä, mikäli toiveissa on, että ryhmään tulee lisää vapaita paikkoja.

Lisätietoja antaa

Ajankohtaista tietoa koulutuksesta www.edusampo.fi/tuva

Suomenkieliset hakijat: opinto-ohjaaja Tiina Koskela, p. 040 528 7384

Maahanmuuttajat: opinto-ohjaaja Jaana Hokkanen, p. 040 865 6739

TUVAn koulutuspäällikkö Veli Kotila, p. 040 140 8795

etunimi.sukunimi@edusampo.fi