Siirry sisältöön

Koulutuskori

Asiakaspalvelu ja myynti, tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta, Lpr

10.1. - 31.5.2024

Tutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10-12, 53100 Lappeenranta
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tutkinnonosa. Koulutus alkaa 10.1.2023, kesto noin 5 kk.

Kustannukset

Opetus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijalta edellytetään tietokoneen käytön mahdollisuutta opiskeluvälineenä. Käytännön työskentelyssä edellytetään asianmukaista pukeutumista (tummat housut, valkoinen/musta paitapusero, mahdollisesti musta essu sekä työkengät). Työasun opiskelija kustantaa itse.

Kohderyhmä

Asiakaspalvelusta ja tarjoilusta kiinnostuneet henkilöt, jotka haluaisivat työllistyä asiakaspalvelu- ja tarjoilutehtäviin erilaisiin ravitsemisalan yrityksiin.
Ala tarjoaa hyvät mahdollisuudet työllistymiseen. Myös oppisopimusten kysyntä on lisääntynyt ja opiskeluun voi yhdistää joustavasti palkallista työtä soveltuvissa alan oppisopimuspaikoissa. Asenne ratkaisee.

Kuvaus

Asiakaspalvelu- ja myynti tutkinnonosan opiskeltuasi osaat toimia asiakaspalvelutilanteissa, huolehtia tarjoilu-linjastosta tai noutopöydästä sekä toimia anniskelutehtävissä. Osaat hyödyntää kielitaitoa asiakaspalvelussa, käyttää kassajärjestelmää sekä tehdä työvuoron tilityksen. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa tarvittaessa hygienia- ja anniskelupassi.

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna: lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista . Opintojen suunniteltu kesto on noin 5 kk. Koulutuksen lopussa suoritetaan ammattiosaamisen näyttö. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Koulutuksen jälkeen on mahdollista jatkaa suorittamaan kokotutkinto tai muita yksittäisiä tutkinnonosia ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijaan ollaan yhteydessä koulutuksenjärjestäjän toimesta muutaman viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Yhteydenotossa selvitetään jatkotoimenpiteet ja sovitaan mahdollisesta haastattelusta. Vieraskielisiltä edellytetään riittävää suomen kielen hallintaa.

Lisätietoja antaa

Lehtori Sanna Kettunen, ravintola- ja cateringala sanna.kettunen@edusampo.fi, p. 040 8373797

Opinto-ohjaaja Sanna Suviranta, sanna.suviranta@edusampo.fi, p. 0400-798262

Uraopinto-ohjaaja Tiina Koskela, tiina.koskela@edusampo.fi, p.040-5287384