Siirry sisältöön

Koulutuskori

Elintarvikealan perustutkinto, Lpr

13.1.2025 - 31.12.2026

Hakuaika 14.10. - 31.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Elintarvikealan perustutkinto

Koulutusala

Elintarvikeala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10/12, 53100 Lappeenranta.

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Työsalissa tapahtuvassa oppimisessa tarvitaan ammattikäyttöön tarkoitetut asianmukaiset työvaatteet (esim. kokintakki, housut, päähine sekä asianmukaiset työjalkineet) Opiskelija kustantaa työasun itse. Kustannukset tarkentuvat koulutuksen alkaessa.

Kohderyhmä

Elintarvikealasta kiinnostuneet henkilöt, jotka haluaisivat toimia Leipuri-kondiittorina tai elinatrvikkeiden valmistajina. Tarjoamme käytännönläheistä opetusta uudistuneissa oppimisympäristöissä.
Ala tarjoaa hyvät mahdollisuudet työllistymiseen. Myös oppisopimusten kysyntä on lisääntynyt ja opiskeluun voi yhdistää joustavasti palkallista työtä soveltuvissa alan oppisopimuspaikoissa.
Mahdollisuus myös amk-polkuopintoihin sekä kansainväliseen työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.

Kuvaus

Elintarvikealan pt, elintarviketeknologian oa, elintarvikkeiden valmistaja tai Elintarvikealan pt, leipomoalan oa, leipuri-kondiittori
Leipuri-kondiittori valmistaa maittavia ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä sekä konditoriatuotteita, kuten kakkuja ja leivoksia. Käsillä ja silmillä tekeminen on leipuri-kondiittorille ominaista. Esteettisyyttä tarvitaan erilaisissa konditorian luomuksissa.
Elintarvikkeiden valmistaja tekee leivonnaisia, eineksiä, valmiita ruoka-annoksia, salaatteja ja erilaisia makeisia. Lisäksi hän osaa tehdä erilaisia säilykkeitä sekä käsitellä lihaa ja kalaa.
Huom.
• Terveydellisiä rajoitteita ovat tuki- ja liikuntaelinsairaudet ja ihottumat. Lievä hengitystieallergia on rajoite ja astma este alalle.
• Elintarvikelainsäädännön mukaan lävistykset ovat hygieniariski. Tästä syystä ne sekä rakennekynnet ovat kiellettyjä ammattityötunneilla ja työssäoppimispaikoilla.

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna: lähi- ja etäopiskelua sekä työepaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskeluaika voi vaihdella yksilöllisesti opiskelijan henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta (Hoks) riippuen.
Koulutusta voidaan toteuttaa myös oppisopimuksella, tällöin hakijalla tulee olla voimassa oleva työsuhde alan työpaikkaan.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijaan ollaan yhteydessä kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Yhteydenotossa selvitetään jatkotoimenpiteet sekä sovitaan mahdollinen haastattelu.
Vieraskielisiltä edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.

Lisätietoja antaa

Lehtori Eeva Koli, elintarvikeala eeva.koli@edusampo.fi, p.040-1364749
Opinto-ohjaaja Sanna Suviranta, sanna.suviranta@edusampo.fi, p. 0400-798262
Uraopinto-ohjaaja Tiina Koskela, tiina.koskela@edusampo.fi, p.040-5287384
Oppisopimusasioissa; Markku Vengasaho, markku.vengasaho@edusampo.fi, p. 0405528534