Siirry sisältöön

Koulutuskori

Hitsaus ja hitsausrobotiikka, Lpr

26.8. - 20.12.2024

Hakuaika 10.4. - 4.8.2024

Hae koulutukseen

Koulutusala

Kone- ja tuotantotekniikka

Koulutuspaikka

Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12, 53100 Lappeenranta

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka haluavat ajantasaistaa ja täydentää osaamistaan metallialalla. Osallistujalta vaaditaan perusosaaminen eri hitsaustavoista. Täydentävä koulutus sopii hyvin mm. levysepille, hitsaajille, lvi-asentajille, asentajille ja kunnossapitoasentajille, ja koneistajille.

Kuvaus

Työpaikka koputtaa jo olkapäällesi kun käyt tätä koulutusta: suoritat syventävää hitsausohjeiden (WPS) käyttämistä ja pätevyyskokeiden (EN ISO 9606-1) suorittamista sekä hitsausrobotiikan (ABB) perusteisiin tutustumista työvoimakoulutuksena eri hitsaustapojen perusosaamiset jo hallitseville. Koulutuksessa voidaan käyttää oppimisen menetelmänä myös virtuaalihitsausta!

Toteutus

Koulutuksen alussa osallistujille laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS).
Koulutuksen sisältö räätälöidään opiskelijan tarpeen mukaan ja painotetaan niitä osaamisalueita, joita opiskelijalta puuttuu tai mihin opiskelija kokee tarvitsevansa lisäkoulutusta.

Koulutus koostuu teoriaopinnoista, käytännön harjoittelusta ja voi sisältää työelämäjakson. Uutena: opiskelussa voidaan myös hyödyntää virtuaalihitsausta harjoitusten alkuvaiheessa.

Koulutuksen tavoitteena ajantasaistaa ja täydentää opiskelijan kone- ja metallialan hitsausteknistä osaamista ja työllistyä. Opiskelu valmentaa hitsausohjeiden (WPS) lukemiseen ja pätevyyskokeiden (EN ISO 9606-1) suorittamiseen. Tavoitteena on lisäksi tutustua hitsausrobotiikan (ABB) perusteisiin. Hitsausrobotiikan jakso toteutetaan Imatralla (hitsaus robotiikan valinneet).

Valinnan lisätiedot

Täytä koulutushakemus TE-toimiston Internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus -> haettavan koulutuksen Tiedot-välilehti). Huolehdi siitä, että koulutuksen alkaessa työnhakusi on voimassa TE-toimistossa.

Valintahaastatteluihin valitaan hakemusten perusteella. Haastattelut toteutetaan elokuussa.

Lisätietoja antaa

Saimaan ammattiopisto Sampo
Jukka Vasara
jukka.vasara@edusampo.fi
040 500 0349


Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista
Koulutusneuvonta 0295 020 702 (ma-pe 9-16.15).