Siirry sisältöön

Koulutuskori

Hoiva-avustaja, Lpr

2.9.2024 - 30.9.2025

Hakuaika 8.3. - 31.7.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka on Saimaan ammattiopisto Sampo, Armilankatu 40, Lappeenranta. Hakijat kutsutaan haastatteluun, joka pidetään Lappeenrannassa Armilankatu 40 tiloissa.

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia koituu työvaatetuksesta sekä oppikirjoista.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut sosiaali- ja terveysalan avustavista työtehtävistä, erityisesti vanhus- ja vammaistyössä. Koulutus järjestetään suomen kielellä, joten hakijoilta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa. Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä valmiuksia vuorotyöhön. Opiskelijaksi hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä koulutukseen liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksessa, työpaikalla tai muussa oppimisympäristössä, jos lain ammatillisesta koulutuksesta (531/2017) 81 §:ssä tarkoitettuihin tutkintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa.
Hakijat kutsutaan maksuttomaan yksipäiväiseen soveltuvuuskokeeseen.

Kuvaus

Koulutus sopii hoiva-alan avustavista tehtävistä kiinnostuneille. Hoiva-avustaja tekee töitä ikääntyneiden tai vammaisten asiakkaiden kanssa. Koulutus sopii sinulle, joka haluat nopeasti työelämään tekemään merkityksellistä työtä asiakkaita avustaen.
Hoiva-avustajan työhön kuuluvat erilaiset avustavat tehtävät asukkaiden arjessa ja perushoidossa, esimerkiksi avustaminen ruokailussa, hygienian hoidossa, vaatehuollossa, ulkoilussa, viriketoiminnassa, keittiössä ja puhtaanapidossa.
Työ on ihmisläheistä työtä ja siinä tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja. Hoiva-avustajat eivät työskentele yksin työvuorossa eivätkä vastaa lääkehoidosta. Hoiva-avustajan koulutuksen suorittaneena ammattilaisena työskentelet avustavissa tehtävissä esimerkiksi ikääntyneille tai vammaisille tarkoitetuissa palvelutaloissa ja hoivakodeissa.

Hoiva-avustajan koulutuksen kautta voit jatkaa kouluttautumista lähihoitajaksi suorittamalla sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.

Toteutus

Koulutus muodostuu lähihoitajaopintojen tutkinnon osista.

Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen,
Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen sekä
Asiakkaan toimintakyvyn vahvistaminen.

Valinnan lisätiedot

Ammatillista koulutusta (Laki 531/2017) koskevan säädöksen mukaan (ns. Sora-laki) opiskelijalta voidaan viimesijaisena keinona peruuttaa opiskeluoikeus opinnoissa, joihin sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilas-, tai asiakasturvallisuutta taikka liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.
Opiskelijaksi sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon ei voida ottaa henkilöä, joka ei terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään ole kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin, työssäoppimiseen tai harjoitteluun, jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Opiskelijan tulee koulutuksen järjestäjän pyynnöstä antaa 32 §:n 2 momentissa tarkoitettua opiskeluoikeuden arviointia varten nähtäväksi rikosrekisterilain (770/1993) 6 §:n 3 momentissa tarkoitettu ote rikosrekisteristä, jos opiskelijan opintoihin tai työssäoppimisjaksoon sisältyy olennaisesti ala-ikäisten parissa työskentelyä.
Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla myös aiempi opiskeluoikeuden peruuttamispäätös. Opiskelijaksi hakevan tulee ilmoittaa hakuvaiheessa, jos hänen opiskeluoikeutensa on aiemmin peruutettu

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaajat: Katri Huittinen 040 136 4685.
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.