Siirry sisältöön

Koulutuskori

Jatkuva haku, hoiva-avustaja, Lappeenranta

Hakuaika 12.9. - 30.11.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Koulutuspaikka

Saimaan ammattiopisto Sampo, Armilankatu 40, 53100 Lappeenranta

Kohderyhmä

Kohderyhmänä on ensisijaisesti Etelä-Karjalan alueen työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt. Voit hakea milloin tahansa koulutukseen ja hakemukset käsitellään kuukausittain.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut sosiaali- ja terveysalan avustavista työtehtävistä, erityisesti vanhus- ja vammaistyössä. Koulutus järjestetään suomen kielellä, joten hakijoilta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa. Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä valmiuksia vuorotyöhön. Hakijat kutsutaan koulutushaastatteluun.

Kuvaus

Kiinnostaako sinua merkityksellinen työ hoiva-avustajana? Koulutus mahdollistaa nopean polun työelämään sotealalle. Koulutus sopii hoiva-alan avustavista tehtävistä kiinnostuneille. Hoiva-avustaja tekee töitä ikääntyneiden tai vammaisten asiakkaiden kanssa. Koulutus sopii sinulle, joka haluat nopeasti työelämään tekemään merkityksellistä työtä asiakkaita avustaen. Hoiva-avustajan työhön kuuluvat erilaiset avustavat tehtävät asukkaiden arjessa ja perushoidossa, esimerkiksi avustaminen ruokailussa, hygienian hoidossa, vaatehuollossa, ulkoilussa, viriketoiminnassa, keittiössä ja puhtaanapidossa.

Työ on ihmisläheistä työtä ja siinä tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja. Hoiva-avustajat eivät työskentele yksin työvuorossa eivätkä vastaa lääkehoidosta. Hoiva-avustajan koulutuksen suorittaneena ammattilaisena työskentelet avustavissa tehtävissä esimerkiksi ikääntyneille tai vammaisille tarkoitetuissa palvelutaloissa ja hoivakodeissa. Hoiva-avustajan koulutuksen kautta voit jatkaa kouluttautumista lähihoitajaksi suorittamalla sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.

Toteutus

Koulutus muodostuu kahdesta lähihoitajaopintojen pakollisesta tutkinnon osasta: Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen 20 osp ja hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 25 osp sekä yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta: Asiakkaan toimintakyvyn vahvistaminen 15 osp.

Valinnan lisätiedot

Koulutukseen hakeudutaan sähköisesti www.te-palvelut.fi/koulutushaku.

Huolehdi siitä, että koulutuksen alkaessa TYÖNHAKUSI ON VOIMASSA TE-toimistossa, jotta olet oikeutettu koulutuksen aikaisiin etuuksiin.

Lisätietoja antaa

Saimaan ammattiopisto Sampo
Opettaja Tuija Blankenstein p. 040 136 4761
Opinto-ohjaaja Katri Huittinen p. 040 136 4685

TE-palvelujen lisätiedot:
Koulutusneuvonta 0295 020 702
facebook.com/koulutusneuvonta
www.te-palvelut.fi/kaakkois-suomi