Kasvisruokien valmistaminen, tutkinnon osa ruokapalvelujen ammattitutkinnosta, Lpr
1.10.2024 - 31.5.2025
Hakuaika 20.9. - 31.12.2024
Tutkinto
Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Koulutusala
Ravintola- ja catering-ala
Koulutuspaikka
Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10/12 53100 LappeenrantaKustannukset
Opiskelijalta edellytetään tietokoneen käytön mahdollisuutta opiskeluvälineenä ja opetuskeittiöpäivissä asianmukaista pukeutumista (päähine, kokintakki, tummat housut ja työkengät). Muuten koulutus on maksutonta.Kohderyhmä
Työelämäpainotteinen toteutus soveltuu sinulle, kun haluat kehittää kasvisruokia. Suoritat Kasvisruokien valmistaminen 40 osp tutkinnonosan ruokapalvelujen ammattitutkinnosta. Koulutuksen aikana työskentelet kokkina keittiössä, jossa valmistetaan kasvisruokia pää- ja/tai erityisruokavalioaterioina. Työpaikka voi olla palkallinen (mahdollisesti oppisopimus) tai palkaton työssäoppimispaikka. Koulutukseen hakeutuvalla pitää olla aikaisempaa kokemusta ravintola- tai suurkeittiöalan kokin töistä ja/tai alan perustutkinto. Ohjaamme soveltuvan työpaikan etsimisessä. Koulutussopimuksen työpaikka pitäisi olla viimeistään opintojen alussa.Kuvaus
Opiskelet erilaisten kasvisruokien valmistamista tuotekehitystyötä apuna käyttäen. Koulutuksen aikana suunnittelet, kokeilet ja kehität omia kasvisruokatuotteita. Koulutus soveltuu hyvin myös yritysten täydennyskoulutukseksi.Muu koulutuksen sisältö: Erilaiset proteiinin lähteet kasvisruokavalioissa, raaka-ruoat ja leivonnaiset, hankinnat ja tuotevalikoima, esteettinen esille laitto, kasvisruokavaliot ja ravitsemussuositukset, Jamix reseptiohjelma ja kasvisruokalistasuunnittelu.
Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös muita tutkinnonosia.
Kysy rohkeasti lisää.
Toteutus
Koulutus toteutetaan työelämäpainotteisesti. Opiskelu edellyttää alaan soveltuvan harjoittelu- tai työpaikan, joka tulee hankkia viimeistään opintojen alkuvaiheessa. Harjoittelu- tai työpaikan hankkimiseen saat opastusta oppilaitoksesta. Koulutusjärjestelyt sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti.Valinnan lisätiedot
Opiskelijalla on soveltuva työpaikka ja alan työkokemusta kokin töistä ja/tai alan perustutkinto. Opiskelijaan ollaan yhteydessä kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä.Lisätietoja antaa
Lehtori Johanna Toivola. johanna.toivola@edusampo.fi p. 0404830442Lehtori Miia Rauhamäki, ravintola- ja cateringala miia.rauhamaki@edusampo.fi, p. 040 7308843
Opinto-ohjaaja Sanna Suviranta, sanna.suviranta@edusampo.fi, p. 0400-798262
Uraopinto-ohjaaja Tiina Koskela, tiina.koskela@edusampo.fi, p.040-5287384