Siirry sisältöön

Koulutuskori

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, Lpr

29.7.2024 - 28.5.2027

Tutkinto

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Koulutusala

Kone- ja tuotantotekniikka

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12, 53100 Lappeenranta

Kuvaus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osaamisalat:
asennuksen ja automaation oa, koneasentaja Lappeenranta
tuotantotekniikan oa, levyseppähitsaaja Lappeenranta

Kone- ja tuotantotekniikan ammattilaiset työskentelevät monipuolisesti teknologiateollisuuden eri tehtävissä. Alan teollisuudella on kotimaan tuotannossa ja ulkomaankaupassa merkittävä asema. Yli puolet alan tuotannosta menee vientiin. Työ on nykyisin siistiä, monissa paikoissa pitkälti automatisoitua. Kone- ja metallialan tuotteilla ja palveluilla on tällä hetkellä suuri kysyntä, ja työllisyystilanne on alalla hyvä. Ammattilaisista on huutava pula Etelä-Karjalassa.

Metalliala on teknologiateollisuuden suurin työllistäjä.

Koneasentaja toimii erilaisissa koneiden ja laitteiden kokoonpano- ja huoltotehtävissä. Lisäksi hän osaa tehdä käytön- ja kunnonvalvonnan mittauksia ja toimia eri työpaikkojen käytössä olevien järjestelmien mukaisesti. Koneasentajalla on myös automaatioon ja robotiikkaan liittyvät perusvalmiudet. Työssä tarvitaan kädentaitoja, hitsaustaitoja, koneenasennustaitoja sekä kunnossapidon perustaitoja.

Levyseppähitsaaja hallitsee levymateriaalien ja teräsprofiilien muokkaamisen ja liittämistekniikat. Levytöitä tehdään sujuvasti tietokoneavusteisilla laitteilla. Hitsausliitoksien tekemistä varten opiskellaan eri hitsausprosessien käyttöä eri hitsausasennoissa. Koulutuksen lopussa on mahdollisuus suorittaa pätevyyskokeet eri hitsausprosesseilla. Levyseppähitsaajat työllistyvät monipuolisesti metallialan yrityksiin. Työssä tarvitaan kädentaitoja, piirustusten lukutaitoa ja konepajateknisiä perusvalmiuksia.

Toteutus

Koulutus järjestetään päiväkoulutuksena. Koulutus sisältää työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Valinnan lisätiedot

Valinta tehdään opiskelijahaastattelun perusteella. Kaikki ensisijaiset hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelu toteutetaan Saimaan ammattiopisto Sampon tiloissa. Kutsu haastatteluun lähetetään hakijan ilmoittamaan sähköpostiin. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan kielikokeeseen. Haastatteluun tai kielikokeeseen saapumatta jättäminen on hylkäysperuste. Haastattelut toteutetaan hakuajan loputtua.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja: Sanna Suviranta 0400 798 262.
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.