Siirry sisältöön

Koulutuskori

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto, Lpr

30.11.2023 - 30.5.2025

Tutkinto

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Koulutuspaikka

Armilankatu 40, Lappeenranta

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalveluissa ja haluat lisätä osaamistasi, tarvitset osaamisesi päivittämistä tai syventämistä. Erikoisammattitutkinnoissa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien hallintaa, joten sinulla tulee olla alalle soveltuva pohjakoulutus ja/tai työkokemusta.

Kuvaus

Kuntoutus- tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Erikoisammattitutkinto muodostuu kaikille osaamisaloille yhteisestä pakollisesta tutkinnon osasta (60 osaamispistettä), osaamisalan kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (yhteensä 80 osaamispistettä) sekä valinnaisesta tutkinnon osasta (40 osaamispistettä). Voit myös hakea suorittamaan yhden tutkinnonosan kerrallaan esim. täydennyskoulutuksena. Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa toimia alan asiantuntijana asiakkaan toimintaympäristöissä ja palvelujärjestelmässä.

Toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena tai koulutussopimuksella. Koulutukseen kuuluu n. 2 lähipäivää tai verkossa tapahtuvaa ohjauspäivää kuukaudessa. Lähipäivien lisäksi opiskelija hankkii osaamista käytännönläheisillä oppimistehtävillä. Ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä työelämässä tapahtuvana näyttönä. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), missä huomioidaan tutkinnon vaatimuksia vastaava, aikaisemmissa opinnoissa, työssä tai muulla tavoin hankittu osaaminen. Suunnitelmassa sovitaan opintojen sisällöt, laajuus ja kesto. Osaamisalaksi opiskelijalla on mahdollisuus valita Työvalmennuksen osaamisala.

Valinnan lisätiedot

Alan koulutus ja työ edellyttävät vastuullisuutta, hyviä vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja sekä riittävää terveyttä ja toimintakykyä. Alalla SORA-lainsäädäntö käsittelee opiskeluun soveltumattomuuteen liittyviä ratkaisuja ja sen tavoitteena on parantaa koulutuksen ja työelämän turvallisuutta. SORA-lainsäädäntö koskee mm. opiskelijaksi ottamisen esteitä, opiskeluoikeuden peruuttamista ja palauttamista sekä päihdetestausta ja kurinpitoa.

Lisätietoja antaa

Anna-Maija Orkamaa, p. 0407656516
anna-maija.orkamaa@edusampo.fi