Siirry sisältöön

Koulutuskori

Laboratorioalan perustutkinto, Imatra

19.8.2024 - 31.5.2027

Hakuaika 4.6. - 31.7.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Laboratorioalan perustutkinto

Koulutusala

Laboratorioala

Koulutuspaikka

Saimaan ammattiopisto Sampo, Koulukatu 5, 55120 Imatra
Samaan ryhmään otetaan opiskelijoita nuorten yhteishaun kautta.

Kustannukset

Opiskelijalle tulee kustannuksia oppimateriaaleista ja työvaatteista.

Kohderyhmä

Laborantin työstä kiinnostuneet.

Kuvaus

Laborantti työskentelee laadunvalvontaan, teollisuuden prosesseihin, tutkimukseen ja tuotekehitykseen liittyvissä tehtävissä. Työhön kuuluu näytteiden ottamista ja niiden analysointia erilaisin kemiallisin, fysikaalisin tai mikrobiologisin menetelmin sekä tulosten raportointia.

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena koululla ja työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Osa teoriaopetuksesta voidaan toteuttaa etäopetuksena.
Koulutuksen kesto on 2 - 3 v riippuen aiemmasta koulutuksesta. Ryhmä on yhdistelmäryhmä, jossa on peruskoulun päättäneitä nuoria ja aikuisia. Koulutus sisältää yleissivistäviä opintoja ja antaa jatko-opintovalmiuden.

Valinnan lisätiedot

Valinta tehdään opiskelijahaastattelun perusteella. Haastattelussa hakijat pisteytetään. Kaikki ensisijaiset hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelu toteutetaan paikan päällä Koulukatu 5:ssä Imatralla To 8.8. klo 9-15 välisenä aikana. Kutsu ja henkilökohtainen haastatteluajankohta lähetetään hakijan ilmoittamaan sähköpostiin. Haastattelu kestää 15 min. Koulutus on suomenkielinen, joten hakijalla tulee olla riittävä suomen kielen osaaminen. Haastatteluun saapumatta jättäminen on hylkäysperuste. Kutsut haastatteluihin tulee sähköpostilla ma 5.8.2024. Valintapäätökset tehdään haastattelujen jälkeen. Perustutkintoon valittujen koulutus alkaa 19.8.2024.
Tämän jälkeen seuraavat Laboratorioalan perustutkinnon jatkuvan haun koulutukset alkavat Imatralla 08/25

Lisätietoja antaa

Hakuneuvonta ja päivystävä opinto-ohjaaja kesäisin p. 040 590 4020