Siirry sisältöön

Koulutuskori

Lounasruokien valmistus, tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta, Lpr

2.9.2024 - 31.3.2025

Hakuaika 8.8. - 31.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10/12 53100 Lappeenranta. Koulutuksen aloitus 10.1.2024, koulutusaika n. 7kk

Kustannukset

Opetus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijalta edellytetään tietokoneen käytön mahdollisuutta opiskeluvälineenä ja opetuskeittiöpäivissä asianmukaista pukeutumista (päähine, kokintakki, tummat housut ja työkengät). Työvaatteet opiskelija kustantaa itse.

Kohderyhmä

Henkilöt, jotka pitävät ruoanvalmistuksesta ja haluavat työskennellä lounasta valmistavana kokkina monipuolisissa työtehtävissä lounasravintolassa tai esim. julkisen sektorin pienemmissä keittiössä. Tämä koulutus on sinulle.

Kuvaus

Koulutuksen jälkeen osaat vastaanottaa, varastoida ja käsitellä erilaisia lounaan raaka-aineita, valmistaa yleisimpiä lounasruokia ja leivontatuotteita sekä palvella asiakkaita. Koulutuksen aikana saat perustiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioista. Osaat suunnitella lounaan ruokalistan sekä suurentaa ja pienentää ruokaohjeita Jamix reseptiohjelmaa hyödyntäen. Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniapassi.

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna: lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opintojen suunniteltu kesto on n. 7 kk
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).Koulutuksen jälkeen mahdollisuus suorittaa yksittäisiä tutkinnonosia ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta tai kokotutkinto.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijaan ollaan yhteydessä koulutuksenjärjestäjän toimesta muutaman viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Yhteydenotossa selvitetään jatkotoimenpiteet sekä sovitaan mahdollisesta haastattelusta. Vieraskielisiltä edellytetään riittävää suomen kielen taitoa

Lisätietoja antaa

Lehtori Sanna Kettunen ravintola- ja cateringala  sanna.kettunen@edusampo.fi, p. 040 8373797


Opinto-ohjaaja Sanna Suviranta, sanna.suviranta@edusampo.fi, p. 0400-798262

Uraopinto-ohjaaja Tiina Koskela, tiina.koskela@edusampo.fi, p.040-5287384