Siirry sisältöön

Koulutuskori

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, Lpr

9.1.2024 - 18.12.2026

Tutkinto

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Koulutusala

Luonto- ja ympäristöala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Armilankatu 40, 53100 Lappeenranta

Kustannukset

Koulutus on maksuton (opiskelija vastaa itse oppimateriaalien, työvaatteiden ja työelämäkorttien korttimaksuista) sekä opiskeluun kuuluvien retkien varusteiden hankkimisesta.

Kohderyhmä

Luonto- ja ympäristöalasta kiinnostuneet. Opintojen aikana liikutaan maastossa kaikkina vuoden aikoina erilaisissa sääolosuhteissa. Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittanut voi toimia työntekijänä tai yrittäjänä luontoalan, luonnontuotealan, ympäristönhoidon, ympäristöhuollon työtehtävissä. Koulutuksen avulla pystyt myös kehittämään omaa liiketoimintaasi ja osaamista yrittäjänä.

Kuvaus

Koulutuksen kesto on kaksi (2) vuotta, jos opiskelijalla on jo aikaisempi tutkinto. Jos opiskelijalla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa, niin hänen suoritettavakseen tulee myös yhteiset tutkinnon osat, jolloin on mahdollista opiskella kolme (3) vuotta.

Toteutus

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnossa keskeistä on laaja-alainen luonto- ja ympäristöalan perusosaaminen ja sen lisäksi valinnaisten kautta opiskelija saa syvempää osaamista luonto- tai ympäristöalalta. Hän tunnistaa monipuolisesti eri lajeja ja niiden elinympäristöjä ja ymmärtää luonnon monimuotoisuuden merkityksen. Tutkinnon suorittanut osaa liikkua vastuullisesti maastossa, toimia kestävällä tavalla ja huolehtia turvallisuudesta. Hän ymmärtää kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen merkityksen alansa toiminnalle. Koulutuksen suorittanut valmistuu luonto-ohjaajaksi, luonnonvaratuottajaksi, ympäristönhoitajaksi tai ympäristönhuoltajaksi. Opinnot muodostuvat lähi-, verkko- ja etäopiskelusta sekä työelämässä tapahtuvasta oppimisesta. Koulutuksessa on noin 2-3 lähipäivää viikossa. Koulutuksen sisältö mm; Kestävällä tavalla toimiminen, Luonnossa ohjaaminen / Luonnontuotteiden tuottaminen / Ympäristön hoitaminen tai Luonto- ja ympäristöneuvonta sekä valinnaisia opintoja kuten Ympäristön tilan selvittäminen, Luontopalveluissa toimiminen, Hyvinvoinnin tuottaminen luonnontuotteiden avulla tai Yritystoiminnan suunnittelu.

Linkki ePerusteisiin

Valinnan lisätiedot

Opiskelijavalinta tehdään haastattelujen perusteella. Kaikki ensisijaiset hakijat haastatellaan hakuaikana tai hakuajan päätyttyä.
Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan kielikokeeseen ennen haastatteluja. Haastatteluun tai kielikokeeseen saapumatta jättäminen on hylkäysperuste. Koulutus alkaa sopimuksen mukaan.
Opiskelijat otsikoivat ja skannaavat opiskelu- ja tärkeimmät työtodistukset Wilmaan hakuvaiheessa.

Lisätietoja antaa

Vastuuopettaja Maiju Muona p. 0400 685 153, maiju.muona@edusampo.fi
Lehtori Mervi Karoniemi p. 0400 164 167, mervi.karoniemi@edusampo.fi
Opettaja Salme Muurikka p. 040 1831249, salme.muurikka@edusampo.fi
Opinto-ohjaaja Sinikka Lemponen p. 040 5950543, sinikka.lemponen@edusampo.fi