Siirry sisältöön

Koulutuskori

Matkailualan perustutkinto, Imatra

1.1.2024 - 31.12.2026

Hakuaika 1.11.2023 - 31.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Matkailualan perustutkinto

Koulutusala

Matkailu

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Koulukatu 5, 55120 Imatra

Kustannukset

Hygieniapassi, kannettava tietokone. Mahdolliset työvaatteet, varusteet.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on jo kokemusta matkailupalveluiden tuottamisesta tai toteuttamisesta. Kokemus voi olla karttunut myös asiakaspalvelutyöstä ja harrastuksien mukana tuomista aktiviteeteista. Hakijalta edellytetään myös kielitaitoa ja palvelu- ja myyntihenkisyttä. Matkailualalla ammattilaisilta edellytetään monipuolista kielitaitoa.

Kuvaus

Tule opiskelemaan matkailualan perustutkintoa, matkailupalvelujen osaamisalaa, josta valmistut matkailupalvelujen tuottajaksi. Matkailupalvelujen tuottajan työ on elämysten ja erilaisten tapahtumien suunnittelua ja toteuttamista esimerkiksi luonto-, kulttuuri-, ruoka, - hyvinvointi- ja liikuntamatkailijoille. Matkailupalvelujen tuottaja voi työskennellä esimerkiksi matkailukeskuksissa, ohjelmapalvelu- ja majoituspalveluyrityksissä, kylpylöissä tai maatilamatkailuyrityksissä ja lomakeskuksissa. Matkailupalvelujen tuottajat voivat myös työllistää itsensä matkailualan pienyrittäjinä. Aktiivisesta elämäntavasta ja liikunnallisuudesta on etua työssä. Työssä matkailupalvelujen tuottajana tarvitset organisointitaitoja, luovuutta, idearikkautta, kokonaisuuksien hallintaa, tilannetajua, sekä kykyä työskennellä erilaisten ihmisten kanssa.

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opiskeluna. Koulutuksessa verkostoidutaan paikallisten matkailuyritysten kanssa ja tehdään yhteisiä projekteja matkailupalvelujen tuottamisessa. Koulutuksessa tehdään jokaiselle oma osaamispolku, joka vaikuttaa koulutuksen pituuteen. Koulutuksen kesto n. 2 v.

Valinnan lisätiedot

Kaikki ensisijaiset hakijat haastellaan. Meneillään oleviin koulutuksiin otetaan mukaan jatkuvasti yksittäisiä opiskelijoita, jos ryhmät eivät ole täysiä. Laita hakemukseen, mikä tilanteesi on hakeutumisvaiheessa, eli oletko vaihtamassa alaa, onko opintosi jääneet kesken jne. Jos sinulla on jo vahva työkokemus matkailun alalta, voit mahdollisesti aloittaa koulutuksen erikseen sovittavana ajankohtana. Ota tällöin yhteyttä opinto-ohjaajaan tai opettajaan (yhteystiedot alla). Jos sinulla ei ole mitään ammatillista perustutkintoa eikä alalta työkokemusta, opinnot alkavat ryhmämuotoisesti elokuussa 2024.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja: Terhi Heinonen p. 040 583 2420
Opettaja: Mikko Hämäläinen p. 040 121 7652
Koulutuspäällikkö: Päivi Toivari p. 0405306956

etunimi.sukunimi@edusampo.fi