Siirry sisältöön

Koulutuskori

Pintakäsittelyalan perustutkinto, Lpr

2.9.2024 - 18.12.2026

Hakuaika 4.3. - 5.8.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Pintakäsittelyalan perustutkinto

Koulutusala

Pintakäsittelyala

Koulutuspaikka

Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12 B, Lappeenranta. Koulutus alkaa 2.9.2024. Koulutuksen kesto määräytyy opiskelijan aikaisemman koulutuksen perusteella ja on enintään 2 vuotta, jos opiskelija on aiemmin suorittanut ammatillisen perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon. Koulutuksessa voi suorittaa myös yksittäisen ammatillisen tutkinnon osan tai osia.

Kustannukset

Työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset kortteineen sisältyvät koulutukseen. Hätäensiapukoulutus kuuluu myös opiskeluun, mutta korttimaksun opiskelija maksaa itse. Opetusta toteutetaan myös Pohjolankadun ulkopuolella asiakastyökohteissa, joten opiskelijalta edellytetään mahdollisuutta liikkua työkohteiden ja koulun välillä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työllistymään maalarina rakennuksilla. Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvaa terveyttä. Alalla toimimista vaikeuttavat epilepsia, pölyallergia ja astma, liikuntaelinsairaudet- ja vammat sekä vaikea-asteiset hahmotushäiriöt. Maahanmuuttajilta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa, joka todetaan kielitestillä ja haastattelussa.

Kuvaus

Maalarin työtehtäviä ovat esimerkiksi uudisrakennus- ja korjausrakennuskohteiden katto- ja seinäpintojen maalauskäsittelyt sisällä ja ulkona, koneelliset tasoite- ja ruiskumaalaustyöt, tapetointi, kalustemaalaus, erikoismaalaus tai mukailumaalaus. Maalari osaa laskea myös materiaalin menekit ja oman työn kustannukset. Lisää tietoa tutkinnon sisällöstä saa osoitteesta eperusteet.opintopolku.fi -> Ammatillinen koulutus -> Pintakäsittelyalan perustutkinto (Voimaantulo 1.8.2024)

Toteutus

Koulutus toteutetaan pääasiassa lähiopetuksena (opetus ma-pe päivisin), joka koostuu teoriaopinnoista (lähi- ja etäopetuksena) sekä käytännön työn harjoituksista Sampon työsalissa, asiakaskohteissa tai pintakäsittelyalan yrityksissä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Valinnan lisätiedot

Valinta koulutukseen tapahtuu haastattelun perusteella. Haastattelut elokuussa. Koulutus alkaa 2.9.2024.

Lisätietoja antaa

Vastuuopettaja: Sari Javanainen p. 040 769 0886
Opinto-ohjaaja: Asta Kaapro p. 040 621 2023
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.