Siirry sisältöön

Koulutuskori

Prosessiteollisuuden perustutkinto, Imatra

12.8.2024 - 31.5.2027

Hakuaika 3.6. - 31.7.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Prosessiteollisuuden perustutkinto

Koulutusala

Prosessiteollisuus

Koulutuspaikka

Saimaan ammattiopisto Sampo, Koulukatu 5, 55120 Imatra.

Kustannukset

Opiskelijalle aiheutuu kustannuksia opiskelumateriaaleista ja -tarvikkeista. Oppivelvollisille ilmainen.

Kohderyhmä

Prosessiteollisuudessa työskentelystä kiinnostuneet alan vaihtajat tai ilman toisen asteen koulutusta olevat.

Kuvaus

Prosessinhoitaja työskentelee paperinvalmistuksen tai kemianteollisuuden parissa. Työhön kuuluu esim. prosessin ja siihen liittyvien koneiden ja laitteiden valvonta, tuotantokoneiden ajo, toiminnan seuranta, ohjaus ja säätö sekä häiriötapausten selvittäminen. Koulutuksen kesto ilman aiempaa osaamista on kolme vuotta. Opinnot sisältävät yleissivistäviä opintoja ja antavat jatko-opintokelpoisuuden. Koulutus on suomenkielinen.

Toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, sisältää työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen kesto on enintään kolme vuotta. Aiemman toisenasteen tutkinnon tai korkeamman koulutuksen suorittaneiden opintoaika voi olla lyhyempi. Ryhmä on yhdistelmäryhmä, jossa on peruskoulun päättäneitä nuoria ja aikuisia. Koulutus sisältää yleissivistäviä opintoja ja antaa jatko-opintovalmiuden.

Valinnan lisätiedot

Valinta tehdään opiskelijahaastattelun perusteella. Haastattelussa hakijat pisteytetään. Kaikki ensisijaiset hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelu toteutetaan paikan päällä Koulukatu 5:ssä Imatralla ma 5.8.2024 klo 08-15 välisenä aikana. Kutsu ja haastatteluajankohta lähetetään hakijan ilmoittamaan sähköpostiin. Haastattelu kestää 15-30 min. Koulutus on suomenkielinen, joten hakijalla tulee olla riittävä suomen kielen osaaminen. Haastatteluun saapumatta jättäminen on hylkäysperuste. Kutsut haastatteluihin tulee sähköpostilla 1.-2.8.2024. Valintapäätökset tehdään haastattelujen jälkeen. Perustutkintoon valittujen koulutus alkaa 12.8.2024. Tarvittaessa aloitusta on mahdollisuus siirtää sopimuksen mukaan.
Tämän jälkeen seuraavat Prosessiteollisuuden perustutkinnon jatkuvan haun koulutukset alkavat Imatralla 08/25 ja Lappeenrannassa 08/25.

Lisätietoja antaa

Hakuneuvonta ja päivystävä opinto-ohjaaja kesäisin p. 040 590 4020