Siirry sisältöön

Koulutuskori

Puuteollisuuden perustutkinto, puuseppä, Imatra

30.10.2023 - 29.5.2026

Hakuaika 1.11.2023 - 15.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Puuteollisuuden perustutkinto

Koulutusala

Puuala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Koulukatu 5, 55120 Imatra

Kustannukset

Opetus on opiskelijalle maksutonta. Kustannuksia koituu työasusta, oppikirjasta, harjoitusmateriaaleista sekä mahdollisesti omista työkaluista.

Kuvaus

Puuteollisuuden pt, puusepänteollisuuden oa, puuseppä

Puuseppä on alansa moniosaaja, joka hallitsee myös nykyaikaisen digitekniikan!

Puuseppä osaa suunnitella ja valmistaa kalusteita sekä yksilöllisiä puutuotteita. Hän kykenee tulkitsemaan teknisiä piirustuksia huomioiden materiaalien ja muotojen tuomat haasteet. Puuseppä kykenee valmistamaan sekä irto- että kiintokalusteita ja toimimaan sisustuspuusepäntyötehtävissä rakennuskohteissa.

Opintojen aikana opit käyttämään puuntyöstövälineitä, -koneita ja -laitteita turvallisesti sekä hyödyntämään nykyaikaista digitaalista valmistustekniikkaa, kuten cnc-työstöä. Opit myös ymmärtämään puuaineksen materiaalina sen kaikkine ominaisuuksineen. Opinnoissa hyödynnetään erilasia digitaalisia työkaluja sekä opetellaan mm. mallintamaan tuotteita kolmiulotteisesti.

Puusepän työtehtävissä on olennaista hahmottaa muotoja, mittoja ja kokonaisuuksia. Ymmärtää materiaalien ominaisuudet sekä työskennellä turvallisilla työmenetelmillä. Puusepän on myös hallittava vuorovaikutustaidot asiakaskontakteissa. Työtä tehdessä kehittyy tekemisen ja luonnonläheisen materiaalin kautta luovuutta ja aitoja kädentaitoja. Yrittäjämäinen työote, asenne, vastuu omasta tekemisestä ja työn laadusta ovat avainasemassa opiskelussa ja alalle työllistymiseen.

Pölyallergia, astma ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet haittaavat opiskelua ja alalla työskentelyä.

Osaamisen hankkiminen tapahtuu harjoitustöiden ja omaehtoisten käytännönharjoitusten kautta sekä verkko-opiskeluna. Osaamisen hankkimiseen sisältyy myös erinäisiä asiakasprojekteja osaamistason mukaisesti. Osaaminen näytetään teoriapohjaisena osaamisena ja käytännön työtehtävissä, oppilaitoksessa sekä työpaikalla.

Toteutus

Lukuvuoden aikana aloitukset sovitaan yksilöllisesti.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijavalinta tehdään haastattelujen perusteella, kaikki ensisijaiset hakijat haastatellaan.
Hakijoiden kanssa sovitaan erikseen haastattelupäivä.

Ne hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan kielikokeeseen ennen haastatteluja. Heidän haastattelunsa on vasta kielikokeen jälkeen.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutukseen haluavan on hankittava itse omatoimisesti koulutukseen soveltuva työpaikka, tai sovittava oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus.

Lisätietoja antaa

Lehtori: Pasi Sokura 040 7728417,
Koulutuspäällikö Pekka Rumpu 040 610 8653
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.