Siirry sisältöön

Koulutuskori

Rakennusalan perustutkinto, Imatra

12.8.2024 - 29.5.2026

Hakuaika 4.3. - 1.8.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Rakennusalan perustutkinto

Koulutusala

Rakennusala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Koulukatu 5, 55120 Imatra.
Koulutuksen kesto määräytyy opiskelijan aikaisemman koulutuksen perusteella ja on enintään 2 vuotta, jos opiskelija on jo suorittanut ammatillisen perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon. Koulutuksessa voi suorittaa myös yksittäisen ammatillisen tutkinnon osan tai osia.

Kustannukset

Työturvallisuus- ja tulityökortit sisältyvät koulutukseen. Opetusta toteutetaan myös Koulukadun ulkopuolella asiakastyökohteissa, joten opiskelijalta edellytetään mahdollisuutta liikkua työkohteiden ja koulun välillä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat kouluttautua talonrakentajiksi rakennustyömaille. Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvaa terveyttä. Alalla toimimista vaikeuttavat epilepsia, pölyallergia ja astma, liikuntaelinsairaudet- ja vammat sekä vaikea-asteiset hahmotushäiriöt. Maahanmuuttajilta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa, joka todetaan kielitestillä ja haastattelussa.

Kuvaus

Talonrakentajan työtehtäviä rakennustyömaalla ovat esimerkiksi perustustyöt, runko- ja vesikattotyöt, sisävalmistusvaiheen- ja viimeistelytyöt. Talonrakentaja työskentelee uudis- tai korjausrakennuskohteissa vaihtelevissa sää- ja ympäristöoloissa. Talonrakentaja osaa laskea myös materiaalin menekit ja oman työn kustannukset. Lisää tietoa tutkinnon sisällöstä saa osoitteesta ePerusteet.opintopolku.fi -> Ammatillinen koulutus -> Rakennusalan perustutkinto (Voimaantulo 1.8.2022). Rakentaja työskentelee uudis- tai korjausrakennuskohteissa vaihtelevissa sää- ja ympäristöoloissa. Huom. Terveydellisiä rajoitteita ovat tuki- ja liikuntaelinten sairaudet sekä pöly- ja liima-allergiat

Toteutus

Koulutus toteutetaan pääasiassa lähiopetuksena, joka koostuu teoriaopinnoista (lähi- ja etäopetuksena) sekä käytännön työn harjoituksista Sampon työsalissa, asiakaskohteissa tai rakennusalan yrityksissä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijavalinta tehdään haastattelujen perusteella. Kaikki ensisijaiset hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastatteluun saapumatta jättäminen on hylkäysperuste. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan kielikokeeseen. Kielikokeeseen saapumatta jättäminen on hylkäysperuste.

Lisätietoja antaa

Lehtori Tuula Rouvali 040 352 7976
Koulutuspäällikkö Mikko Myller 040 658 3923
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.