Siirry sisältöön

Koulutuskori

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, Imatra

12.8.2024 - 31.12.2026

Tutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Koulukatu 5, 55120 Imatra. Koulutuksen aloitus 10.1.2024. Koulutuksen suunniteltu kesto n. 2,5 v. OPPISOPIMUSKOULUTUKSEN ALOITUS KUUKAUSITTAIN.

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Työsalissa tapahtuvassa oppimisessa tarvitaan ammattikäyttöön tarkoitetut asianmukaiset työvaatteet (esim. kokintakki, housut, päähine sekä asianmukaiset työjalkineet) Opiskelija kustantaa työasun itse. Käytössä on Ekampus sähköinen oppikirja (lisenssimaksu). Sen hetkinen lisenssimaksu ilmoitetaan opiskelun alussa ja sen opiskelija kustantaa itse.

Kohderyhmä

Ravintola- ja cateringalasta kiinnostuneet henkilöt, jotka haluaisivat toimia kokkina tai tarjoilijana.
Ala tarjoaa hyvät mahdollisuudet työllistymiseen. Myös oppisopimusten kysyntä on lisääntynyt ja opiskeluun voi yhdistää joustavasti palkallista työtä soveltuvissa alan oppisopimuspaikoissa.
Mahdollisuus myös amk-polkuopintoihin sekä kansainväliseen työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.

Kuvaus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on 2 osaamisalaa: ruokapalvelun osaamisala, kokki sekä asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija. Voit suuntautua kokin tai tarjoilijan opintoihin tai myös yhdistellä näitä joustavasti. Kokotutkinnon laajuus on 180 ops. Kokki loihtii herkullisia annoksia erilaisiin tilaisuuksiin. Työhön kuuluu mm. ruoka-annosten suunnittelu, valmistus ja raaka-aineiden käsittely sekä erilaisten ruokavalioiden ja kulttuurien huomioiminen. Tarjoilija esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille ruokia ja juomia. Hän haluaa toimia palvelualalla ja hänelle on tärkeää asiakkaiden viihtyvyys. Myös raaka-aine- ja juomatietous on tarjoilijalla hallussa. Katso lisää: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7854763/reformi/tiedot

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna: lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opintojen suunniteltu kesto n. 2,5 v. Opiskeluaika voi vaihdella yksilöllisesti opiskelijan henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta (Hoks) riippuen. Voit opiskella myös yksittäisiä tutkinnonosia, jolloin opiskeluaika on lyhyempi.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijaan ollaan yhteydessä koulutuksenjärjestäjän toimesta muutaman viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Yhteydenotossa selvitetään jatkotoimenpiteet sekä sovitaan mahdollinen haastattelu. Vieraskielisiltä edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja: Sinikka Lemponen 0405950543
Koulutuspäällikkö Katri Leppänen 0405550527
Oppisopimus; miia.rauhamaki@edusampo.fi
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.