Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, Lpr
13.1.2025 - 31.12.2026
Hakuaika 22.10. - 31.12.2024
Tutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Koulutusala
Ravintola- ja catering-ala
Koulutuspaikka
Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10/12, 53100 Lappeenranta. Koulutuksen aloitus 10.1.2024. Koulutuksen suunniteltu kesto n. 2,5 v. OPPISOPIMUSKOULUTUKSEN ALOITUS KUUKAUSITTAIN.Kustannukset
Opetus on maksutonta. Työsalissa tapahtuvassa oppimisessa tarvitaan ammattikäyttöön tarkoitetut asianmukaiset työvaatteet (esim. kokintakki, housut, päähine sekä asianmukaiset työjalkineet) Opiskelija kustantaa työasun itse. Käytössä on Ekampus sähköinen oppikirja (lisenssimaksu). Sen hetkinen lisenssimaksu ilmoitetaan opiskelun alussa ja sen opiskelija kustantaa itse.Kohderyhmä
Ravintola- ja cateringalasta kiinnostuneet henkilöt, jotka haluaisivat toimia kokkina tai tarjoilijana.Ala tarjoaa hyvät mahdollisuudet työllistymiseen. Myös oppisopimusten kysyntä on lisääntynyt ja opiskeluun voi yhdistää joustavasti palkallista työtä soveltuvissa alan oppisopimuspaikoissa.
Mahdollisuus myös amk-polkuopintoihin sekä kansainväliseen työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.
Kuvaus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on 2 osaamisalaa: ruokapalvelun osaamisala, kokki sekä asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija. Voit suuntautua kokin tai tarjoilijan opintoihin tai myös yhdistellä näitä joustavasti. Kokotutkinnon laajuus on 180 ops. Kokki loihtii herkullisia annoksia erilaisiin tilaisuuksiin. Työhön kuuluu mm. ruoka-annosten suunnittelu, valmistus ja raaka-aineiden käsittely sekä erilaisten ruokavalioiden ja kulttuurien huomioiminen. Tarjoilija esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille ruokia ja juomia. Hän haluaa toimia palvelualalla ja hänelle on tärkeää asiakkaiden viihtyvyys. Myös raaka-aine- ja juomatietous on tarjoilijalla hallussa. Katso lisää: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7854763/reformi/tiedotToteutus
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna: lähi- ja etäopiskelua sekä työepaikalla tapahtuvaa oppimista. tapahtuvaa oppimista. Opintojen suunniteltu kesto n. 2,5 v. Opiskeluaika voi vaihdella yksilöllisesti opiskelijan henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta (Hoks) riippuen. Voit opiskella myös yksittäisiä tutkinnonosia, jolloin opiskeluaika on lyhyempi.Valinnan lisätiedot
Opiskelijaan ollaan yhteydessä koulutuksenjärjestäjän toimesta muutaman viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Yhteydenotossa selvitetään jatkotoimenpiteet sekä sovitaan mahdollinen haastattelu. Vieraskielisiltä edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.Lisätietoja antaa
Lehtori Sanna Kettunen ravintola- ja cateringala sanna.kettunen@edusampo.fi, p. 040 8373797Opinto-ohjaaja Sanna Suviranta, sanna.suviranta@edusampo.fi, p. 0400-798262
Uraopinto-ohjaaja Tiina Koskela, tiina.koskela@edusampo.fi, p.040-5287384