Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tutkinnon osia vieraskielisille, Lpr
2.9.2024 - 28.5.2025
Tutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Koulutusala
Ravintola- ja catering-ala
Koulutuspaikka
Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10/12, 53100 LappeenrantaKustannukset
Opiskelijalta edellytetään tietokoneen käytön mahdollisuutta opiskeluvälineenä ja opetuskeittiöpäivissä asianmukaista pukeutumista (päähine, kokintakki, tummat housut ja työkengät). Työvaatteet opiskelija kustantaa itse. Opiskelumateriaalina käytetään mahdollisesti E-kampus kirjaa, jonka opiskelija kustantaa itse.Kohderyhmä
Sinua kiinnostaa työskennellä ihmisten kanssa ja palvella heitä ravintolassa. Pidät ruoanlaitosta ja leivonnasta. Olet kiinnostunut työskentelemään esimerkiksi ravintolassa, suurkeittiössä, kahvilassa, pikaruokapaikassa, liikenneasemalla.Osaat suomen kieltä. Olet motivoitunut oppimaan suomen kieltä lisää puhumalla päivittäin suomenkieltä.
Kuvaus
Koulutuksessa opiskellaan tutkinnonosa ravitsemispalveluissa toimiminen. Lisäksi suoritetaan toinen tutkinnonosa; lounasruokien valmistus tai jokin muu ammatillinen valinnainen tutkinnonosa.Tietoa tutkinnosta: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto - ePerusteet (opintopolku.fi)
Toteutus
Koulutuksessa opiskellaan koululla työsalissa tai teorialuokassa. Opiskelet myös työpaikalla ja sinulla on myös etätehtäviä.Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Koulutuksessa käytetään selkeää suomen kieltä opetuksessa. Opetus etenee riittävän hitaasti. Koulutuksessa vahvistetaan suomen kielen osaamista.
Valinnan lisätiedot
Opiskelijaan ollaan yhteydessä koulutuksenjärjestäjän toimesta muutaman viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Yhteydenotossa selvitetään jatkotoimenpiteet ja sovitaan mahdollisesta haastattelusta. Valintapäätös ilmoitetaan hakijalle kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Vieraskielisiltä edellytetään riittävää suomen kielen ymmärtämistä. Suomenkieltä vahvistetaan opiskelun aikana.Lisätietoja antaa
Lehtori Johanna Toivola, ravintola- ja cateringala johanna.toivola@edusampo.fi, p. 040-4830442Opinto-ohjaaja Sanna Suviranta, sanna.suviranta@edusampo.fi, p. 0400-798262
Uraopinto-ohjaaja Tiina Koskela, tiina.koskela@edusampo.fi, p.040-5287384