Siirry sisältöön

Koulutuskori

Ravintola-alan opintoja selkosuomeksi, Lpr

2.9.2024 - 27.6.2025

Hakuaika 6.5. - 11.8.2024

Hae koulutukseen

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Koulutuspaikka

Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10/12, 53100 Lappeenranta

Kohderyhmä

Sinua kiinnostaa työskennellä ihmisten kanssa ja palvella heitä ravintolassa. Pidät ruoanlaitosta ja leivonnasta. Olet kiinnostunut työskentelemään esimerkiksi ravintolassa, suurkeittiössä, kahvilassa, pikaruokapaikassa, liikenneasemalla. Osaat suomen kieltä. Suomen kieltä vahvistetaan opiskelun aikana. Olet motivoitunut oppimaan suomen kieltä lisää puhumalla suomea päivittäin opiskelun aikana.

Kuvaus

Oletko kiinnostunut työskentelemään esimerkiksi ravintolassa, suurkeittiössä, kahvilassa, pikaruokapaikassa, liikenneasemalla? Pidätkö ruoanlaitosta ja leivonnasta?

Tavoitteena työllistyä ravintola- ja cateringalalle. Suoritat kaksi ammattiosaamisen näyttöä ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta. Koulutus auttaa sinua oppimaan sekä myös käyttämään aktiivisesti alalla tarvittavaa suomen kieltä.

Toteutus

Koulutuksessa opiskellaan tutkinnonosat: ravitsemispalveluissa toimiminen. Lisäksi suoritetaan toinen tutkinnonosa; lounasruokien valmistus tai jokin muu ammatillinen valinnainen tutkinnonosa.

Koulutuksessa opiskellaan koululla työsalissa tai teorialuokassa. Opiskelet myös työpaikalla ja sinulla on myös etätehtäviä. Etätehtäviä varten tarvitset myös tietokonetta. Koulutuksessa käytetään selkeää suomen kieltä opetuksessa ja opetus etenee riittävän hitaasti.

Valinnan lisätiedot

www.te-palvelut.fi/koulutushaku

Huolehdi siitä, että koulutuksen alkaessa työnhakusi on voimassa TE-toimistossa.

Lisätietoja antaa

Saimaan ammattiopisto Sampo:
Johanna Toivola
johanna.toivola@edusampo.fi
p. 040 4830442

TE-palvelujen lisätiedot:
Koulutusneuvonta
0295 020 702
facebook.com/koulutusneuvonta
www.te-palvelut.fi/

Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista
Koulutusneuvonta 0295 020 702 (ma-pe 9-16.15).