Ruokapalvelujen ammattitutkinto, Lpr
20.2.2023 - 31.12.2024
Hakuaika 11.1. - 31.12.2024
Tutkinto
Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Koulutusala
Ravintola- ja catering-ala
Koulutuspaikka
Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10/12 53100 LappeenrantaKustannukset
Opiskelijalta edellytetään tietokoneen käytön mahdollisuutta opiskeluvälineenä ja opetuskeittiöpäivissä asianmukaista pukeutumista (päähine, kokintakki, tummat housut ja työkengät). Työvaatteet opiskelija kustantaa itse, muuten koulutus on maksutonta.Kohderyhmä
Koulutus sopii juuri sinulle, jos sinulla on kokemusta ravintola-alalta tai suurtalousalalta ja/tai soveltuva alan perustutkinto.Kuvaus
Opiskele työelämäpainotteisesti ammattitutkinto, kun sinulla on jo osaamista kokin töistä ja/tai suoritettu alan perustutkinto.Ruokapalvelujen ammattitutkinnossa voit suuntautua joko ravintola-alalle tai suurkeittiöalalle. Suurtalouskokki osaa aikatauluttaa ja jaksottaa omaa työtään ja valmistaa vähintään 200 annosta samaa ruokaa joustavasti muun työn ohessa. Ravintolakokki valmistaa monipuolisesti ja sujuvasti erilaisia alku-, pää- ja jälkiruokia ravintolassa muun työn ohessa.
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon osia ovat mm.
kasvisruokien valmistaminen, erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen sekä ruoanvalmistus tilauspalveluissa.
Lisätietoja: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4454273/reformi/rakenne
Valittavana on mielenkiintoisia tutkinnonosia, opiskele vaikka yksi tai valitse useampia. Kysy rohkeasti lisää.
Toteutus
Koulutus toteutetaan työelämäpainotteisesti, sisältää mahdollisesti muutamia lähipäiviä oppilaitoksessa sekä etä- ja verkko-opetusta. Opintojen kesto on yksilöllistä (noin 1,5). Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).Voit opiskella työvaltaisesti oppisopimuksella työn ohessa TAI opiskele esimerkiksi vain yksi tutkinnonosa koulutussopimuksella ilman työsuhdetta. Tarjolla syksyllä opetusta seuraavista tutkinnonosista esim. Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen tai Kasvisruokien valmistaminen (kehitä kasvisruokaa-koulutus) .
Koulutussopimus edellyttää soveltuvaa työpaikkaa, joka on hankittu viimeistään opintojen alussa. Ohjaamme työpaikan etsinnässä. Voit opiskella myös muita yksittäisiä tutkinnonosia tai voit suorittaa kokotutkinnon soveltuvassa työpaikassa tai useammassa.
Valinnan lisätiedot
Opiskelijaan ollaan yhteydessä kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Yhteydenotossa selvitetään jatkotoimenpiteet ja sovitaan mahdollisesta haastattelusta. Vieraskielisiltä edellytetään riittävää suomenkielen hallintaa.Lisätietoja antaa
Lehtori Johanna Toivola. johanna.toivola@edusampo.fi p. 0404830442Lehtori Miia Rauhamäki, ravintola- ja cateringala miia.rauhamaki@edusampo.fi, p. 040 7308843
Uraopinto-ohjaaja Tiina Koskela, tiina.koskela@edusampo.fi, p.040-5287384
Opinto-ohjaaja Sanna Suviranta, sanna.suviranta@edusampo.fi, p. 0400-798262