Siirry sisältöön

Koulutuskori

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, Lpr

20.2.2023 - 31.12.2024

Hakuaika 11.1. - 31.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10/12 53100 Lappeenranta

Kustannukset

Opiskelijalta edellytetään tietokoneen käytön mahdollisuutta opiskeluvälineenä ja opetuskeittiöpäivissä asianmukaista pukeutumista (päähine, kokintakki, tummat housut ja työkengät). Työvaatteet opiskelija kustantaa itse, muuten koulutus on maksutonta.

Kohderyhmä

Koulutus sopii juuri sinulle, jos sinulla on kokemusta ravintola-alalta tai suurtalousalalta ja/tai soveltuva alan perustutkinto.

Kuvaus

Opiskele työelämäpainotteisesti ammattitutkinto, kun sinulla on jo osaamista kokin töistä ja/tai suoritettu alan perustutkinto.
Ruokapalvelujen ammattitutkinnossa voit suuntautua joko ravintola-alalle tai suurkeittiöalalle. Suurtalouskokki osaa aikatauluttaa ja jaksottaa omaa työtään ja valmistaa vähintään 200 annosta samaa ruokaa joustavasti muun työn ohessa. Ravintolakokki valmistaa monipuolisesti ja sujuvasti erilaisia alku-, pää- ja jälkiruokia ravintolassa muun työn ohessa.
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon osia ovat mm.
kasvisruokien valmistaminen, erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen sekä ruoanvalmistus tilauspalveluissa.
Lisätietoja: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4454273/reformi/rakenne
Valittavana on mielenkiintoisia tutkinnonosia, opiskele vaikka yksi tai valitse useampia. Kysy rohkeasti lisää.

Toteutus

Koulutus toteutetaan työelämäpainotteisesti, sisältää mahdollisesti muutamia lähipäiviä oppilaitoksessa sekä etä- ja verkko-opetusta. Opintojen kesto on yksilöllistä (noin 1,5). Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Voit opiskella työvaltaisesti oppisopimuksella työn ohessa TAI opiskele esimerkiksi vain yksi tutkinnonosa koulutussopimuksella ilman työsuhdetta. Tarjolla syksyllä opetusta seuraavista tutkinnonosista esim. Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen tai Kasvisruokien valmistaminen (kehitä kasvisruokaa-koulutus) .
Koulutussopimus edellyttää soveltuvaa työpaikkaa, joka on hankittu viimeistään opintojen alussa. Ohjaamme työpaikan etsinnässä. Voit opiskella myös muita yksittäisiä tutkinnonosia tai voit suorittaa kokotutkinnon soveltuvassa työpaikassa tai useammassa.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijaan ollaan yhteydessä kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Yhteydenotossa selvitetään jatkotoimenpiteet ja sovitaan mahdollisesta haastattelusta. Vieraskielisiltä edellytetään riittävää suomenkielen hallintaa.

Lisätietoja antaa

Lehtori Johanna Toivola. johanna.toivola@edusampo.fi p. 0404830442
Lehtori Miia Rauhamäki, ravintola- ja cateringala  miia.rauhamaki@edusampo.fi, p. 040 7308843
Uraopinto-ohjaaja Tiina Koskela, tiina.koskela@edusampo.fi, p.040-5287384
Opinto-ohjaaja Sanna Suviranta, sanna.suviranta@edusampo.fi, p. 0400-798262