Siirry sisältöön

Koulutuskori

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, Imatra

12.8.2024 - 31.5.2027

Hakuaika 6.3. - 31.7.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Koulutusala

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Koulukatu 5, 55120 Imatra

Kustannukset

Kustannuksia tulee oppimateriaaleista ja työkaluista. Oppivelvollisuuden piirissä oleville opiskelijoille ei tule kustannuksia.

Kohderyhmä

Sähköalasta kiinnostuneet ilman toisen asteen tutkintoa olevat tai alanvaihtajat.

Kuvaus

Sähkö- ja automaatioalan ammattilainen asentaa ja huoltaa kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten sähkö- ja automaatiojärjestelmiä tai jakeluverkkoja.
Sähkö- ja automaatioalan ammattilaista tarvitaan sähkön tuottamisen, siirron ja jakelun tehtävissä. Asiakaspalvelu kuuluu olennaisena osana sähkö- ja automaatioasentajan toimenkuvaan. Tutkinnosta voi valmistua sähkö- ja automaatioasentajan ammattiin.
Koulutus sisältää yleissivistäviä opintoja ja antaa jatko-opintovalmiuden. Koulutus on suomenkielinen.

Toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, sisältää työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen kesto on enintään kolme vuotta. Aiemman toisenasteen tutkinnon tai korkeamman koulutuksen suorittaneiden arvioitu koulutuksen kesto on noin kaksi vuotta. Ryhmä on yhdistelmäryhmä, jossa on peruskoulun päättäneitä nuoria ja aikuisia.
Koulutuksen aikana on mahdollisuus siirtyä oppisopimukseen. Osa teoriaopetuksesta voidaan toteuttaa etäopetuksena.

Valinnan lisätiedot

Valinta tehdään opiskelijahaastattelun perusteella. Haastattelussa hakijat pisteytetään. Kaikki ensisijaiset hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelu toteutetaan paikan päällä Koulukatu 5:ssä Imatralla ma 5.8.2024 klo 09-15 välisenä aikana. Kutsu ja haastatteluajankohta lähetetään hakijan ilmoittamaan sähköpostiin. Haastattelu kestää 15-30 min. Koulutus on suomenkielinen, joten hakijalla tulee olla riittävä suomen kielen osaaminen. Haastatteluun saapumatta jättäminen on hylkäysperuste. Kutsut haastatteluihin tulee sähköpostilla 1.-2.8.2024. Valintapäätökset tehdään haastattelujen jälkeen. Perustutkintoon valittujen koulutus alkaa 12.8.2024. Tarvittaessa aloitusta on mahdollisuus siirtää sopimuksen mukaan.
Tämän jälkeen seuraavat Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon jatkuvan haun koulutukset alkavat Lappeenrannassa 01/25 ja Imatralla 08/25.

Lisätietoja antaa

Hakuneuvonta ja päivystävä opinto-ohjaaja kesäisin p. 040 590 4020