Siirry sisältöön

Koulutuskori

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, Lpr

8.1.2025 - 22.12.2027

Hakuaika 2.10. - 24.11.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Koulutusala

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12, 53100 Lappeenranta.

Kustannukset

Kustannuksia tulee oppimateriaaleista ja työkaluista. Oppivelvollisille ilmainen.

Kohderyhmä

Sähköalasta kiinnostuneet. Sähköalalla työskentelevät, joilla ei ole vielä sähköalan perustutkintoa. Lisäksi koulutus sopii automaatioasentajan tai ICT-asentajan tutkinnon suorittaneille, jotka haluavat päivittää tutkinnon sähköasentajan perustutkinnoksi.

Kuvaus

Sähkö- ja automaatioalan ammattilainen asentaa ja huoltaa kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten sähkö- ja automaatiojärjestelmiä tai jakeluverkkoja. Sähkö- ja automaatioalan ammattilaista tarvitaan sähkön tuottamisen, siirron ja jakelun tehtävissä. Asiakaspalvelu kuuluu olennaisena osana sähkö- ja automaatioasentajan toimenkuvaan. Tutkinnosta voi valmistua sähkö- ja automaatioasentajan ammattiin. Koulutus sisältää yleissivistäviä opintoja ja antaa jatko-opintovalmiuden.

Toteutus

Koulutuksen kesto on enintään kolme vuotta. Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Lopullinen opintoaika muotoutuu henkilökohtaistamisen mukaisesti. Päivätoteutus on ns. säännöllistä koulunkäyntiä poislukien loma-ajat.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijavalinta tehdään haastattelujen perusteella, kaikki ensisijaiset hakijat haastatellaan. Haastatteluun saapumatta jättäminen on hylkäysperuste. Koulutus on suomenkielinen. Haastattelut toteutetaan ma 2.12.2024 klo 9-16 välisenä aikana ja niihin tulee erillinen kutsu 25.-29.11.2024. Haastattelukutsu toimitetaan sähköpostilla hakijan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja: Sinikka Lemponen, 0405950543
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi

Lehtori: Jaakko Lajunen, 0408248906
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi