Siirry sisältöön

Koulutuskori

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala, Lpr (verkkopainotteinen)

12.8.2024 - 31.5.2025

Tutkinto

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Armilankatu 40, Lappeenranta.

Kustannukset

Kustannukset tulevat kirjoista ja tietokoneesta. Jokaisella opiskelijalla pitää olla tietokone

Kohderyhmä

Koulutus toteutetaan verkko-ja etäopintoina, lähiopetuksena koulussa ja työssäoppimisjaksoina työpaikoilla.

Kuvaus

Koulutus on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdetyössä toimiville lähihoitajille, jotka haluavat lisätä osaamistaan alalla. Koulutukseen osallistuminen EI edellytä erityisiä digitaitoja.
Koulutus on suunnattu mielenterveys- ja päihdealalla toimiville lähihoitajille, jotka haluavat syventää osaamistaan ja vahvistaa taitoaan soveltaa mielenterveys- ja päihdetyön lähestymistapoja ja menetelmiä työssään. Koulutuksen sisällöissä on teemoja, jotka sopivat erityisesti perhetyöntekijöille, päihdetyöntekijöille, mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumisen tukipalveluissa toimiville sekä niille alan työntekijöille, joiden työhön liittyy vertaistoimijoiden ja kokemusasiantuntijoiden kanssa työskentelyä.

Tutkinto suoritetaan työelämässä annettavien näyttöjen kautta, minkä vuoksi on välttämätöntä, että voit toimia mielenterveys- ja päihdetyötä toteuttavassa työpaikassa joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Työpaikka on hyvä olla tiedossa jo ennen koulutukseen hakeutumista.

Toteutus

Koulutus toteutetaan paikasta riippumattomana verkkokoulutuksena. Ammattitaidon hankkimiseen liittyviä verkkoluentoja on 2–3 päivää kuukaudessa. Lisäksi opinnot sisältävät verkossa tapahtuvaa ohjaamista ja itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla alan työtehtävissä tapahtuvaa oppimista joko oppisopimuksella omalla työpaikalla tai koulutussopimuksella ilman työsuhdetta.

Valinnan lisätiedot

SORA-LAKI
Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa peruskoulutuksessa
Tutkintokohtaisten terveydentilavaatimusten tavoitteena on edistää turvallisuutta ammatillisessa peruskoulutuksessa ja myöhemmin työelämässä.
Opiskelijaksi ottamisen esteettömyydestä ja opiskelijaksi ottamisen perusteista säädetään ammatillisesta koulutuksesta annetun lain 27, 27 a ja 27 b §:ssä (951/2011).
Opiskelijaksi hakeutuvan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen silloin, kun opintoihin sisältyy alaikäisen turvallisuutta, potilas- tai asiakasturvallisuutta taikka liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.
Opiskelijaksi hakeutuvan tulee antaa pyydettäessä koulutuksen järjestäjälle opiskelijaksi ottamisen edellyttämät terveydentilaansa koskevat tiedot sekä mahdollinen tieto aikaisemmasta opiskeluoikeuden peruuttamista koskevasta päätöksestä. Opiskelijaksi hakeutuvan oma kuvaus nykyhetken terveydentilastaan riittää valintatilanteessa.
Terveydenhuoltoalalla yleisimpiä esteitä ovat erilaiset ihottumat ja allergiat, tukielinten sairaudet ja psyykkiset sairaudet. Myös eräillä muilla aloilla on terveyteen ja fyysisiin ominaisuuksiin liittyviä erityisvaatimuksia.

Lisätietoja antaa

Opo Katri Huittinen
etunimi.sukunimi@edusampo.fi
jukka.rajala@edusampo.fi