Siirry sisältöön

Koulutuskori

Taideteollisuusalan ammattitutkinto, sisustaja, Lpr

30.7.2024 - 31.5.2026

Hakuaika 15.3. - 31.7.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Taideteollisuusalan ammattitutkinto

Koulutusala

Sisustus- ja muotiala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Armilankatu 40, 53100 Lappeenranta.

Kustannukset

Harjoitustöiden materiaalit ovat maksuttomia. Projektitöiden materiaalikulut maksaa opiskelija tai asiakas.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilölle, joka haluaa ajantasaistaa ja täydentää osaamistaan sisustusalalla. Aiempi osaaminen voi olla hankittu ammatillisen perustutkinnon, työelämän tai pitkäaikaisen tekemisen kautta. Hakijalta toivotaan luovuutta, kykyä kantaa vastuuta oppimisesta sekä tiimioppimiseen liittyviä yhteistyötaitoja.

Kuvaus

Tutkinnossa perehdytään sisustuskohteen kartoitukseen liittyviin asioihin sekä suunnitelmien visuaaliseen esittämiseen. Opintoihin sisältyy sisustustekstiilien suunnittelua ja valmistamista, tilojen sisustamista ja projekteissa toimimista. Opintoihin sisältyy myös käsityöalan yrittäjyys osuuskuntatoiminnan kautta. Opiskelija voi suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia hakijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Tietoa tutkinnosta löytyy https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4685456/reformi/rakenne

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina (lähiopetus/itsenäinen työskentely).

Valinnan lisätiedot

Koulutukseen hakeudutaan Sampon kotisivun kautta: www.edusampo.fi/haussanyt . Opiskelijat valitaan todistusten ja haastattelun perusteella. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, ohjataan aina kielikokeeseen, jossa on luetun ymmärtämisen, kirjoittamisen ja kuullun ymmärtämisen osiot. Kielikokeita järjestetään kerran kuussa, ja siihen lähetetään erillinen kutsu. Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun. Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelut järjestetään ja valinnat tehdään viimeistään kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätietoja antaa

Vastuuopettaja: Tarja Talonpoika, p. 040 641 6577
Sähköposti: tarja.talonpoika@edusampo.fi
Opinto-ohjaaja: Katri Huittinen 040 136 4685.
Sähköposti: katri.huittinen@edusampo.fi