Siirry sisältöön

Koulutuskori

Taideteollisuusalan perustutkinto. puusepänalan artesaani, Imatra

30.10.2023 - 29.5.2026

Hakuaika 1.11.2023 - 15.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Taideteollisuusalan perustutkinto

Koulutusala

Puuala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Koulukatu 5, 55120 Imatra

Kustannukset

Opetus on opiskelijalle maksutonta. Kustannuksia koituu työasusta, oppikirjasta, harjoitusmateriaaleista sekä mahdollisesti omista työkaluista.

Kuvaus

Taideteollisuusalan perustutkinto. Puusepänalan osaamisala, Artesaani

Opintojen aikana opit käyttämään turvallisesti perinteisiä puuntyöstömenetelmiä sekä hyödyntämään nykyaikaista valmistustekniikkaa. Opinnoissa hyödynnetään myös monipuolisesti erilaisia digitaalisia työkaluja sekä perehdytään puun ominaisuuksiin.
Puusepänalan artesaani osaa suunnitella ja valmistaa tiloja, yksilöllisiä tuotteita tai pientuotesarjoja ja hallitsee tuotteistamiseen liittyviä toimintoja. Hän huomioi monipuolisesti suunnitteluun, valmistamiseen, markkinointiin, malliston luomiseen ja myyntiin liittyviä haasteita.
Artesaanin työssä on olennaista hahmottaa yksilöllisyyteen liittyviä kokonaisuuksia. Kokonaisuuksien kautta kehittyy yksilöllinen luovuus ja erilaiset tuotteistamiseen liittyvät taidot. Luovuuden kehittäminen kaikilla osa-alueilla on tärkeä osa artesaanin opintoja.

Huom.
• Puusepänalalla yrittäjämäinen asenne on avain työllistymiseen.
• Pölyallergia, astma ja tuki- ja liikuntaelin sairaudet haittaavat opiskelua ja alalla työskentelyä.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijavalinta tehdään haastattelujen perusteella, kaikki ensisijaiset hakijat haastatellaan.
Hakijaan ollaan yhteydessä noin viikon kuluttua hakemuksesta. Hakijoiden kanssa sovitaan erikseen haastattelupäivä ja aika.
Haastatteluun saapumatta jättäminen on hylkäysperuste. Haastattelut toteutetaan hakuajan päätyttyä, niihin tulee erillinen kutsu.
Ne hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan kielikokeeseen ennen haastatteluja. Heidän haastattelunsa on vasta kielikokeen jälkeen.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutukseen haluavan on hankittava itse omatoimisesti koulutukseen soveltuva työpaikka, tai sovittava oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus.

Lisätietoja antaa

Lehtori: Tony Jouhtinen 040 7668246
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.