Siirry sisältöön

Koulutuskori

Taloushallinnon osaajaksi, Lpr

28.10. - 20.12.2024

Hakuaika 13.6. - 30.9.2024

Hae koulutukseen

Koulutusala

Liiketoiminta

Koulutuspaikka

Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10, 53100 Lappeenranta

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on aikaisempaa liiketalouden alan koulutusta ja/tai työkokemusta ja jotka tarvitsevat työllistyäkseen, ammattitaidon ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi päivitystä omaan osaamiseensa.

Koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, jotka haluavat parantaa työnhaussa ja työelämässä tarvittavia taloushallinnon eri osa-alueiden perustaitoja. Koulutukseen valittavilta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.

Kuvaus

Päivitä osaamistasi laskutuksen ja reskontran osalta!

Koulutuksen aikana opiskelija oppii hoitamaan yrityksen laskutusta ja reskontraa. Tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää niiden käyttötarkoituksen ja siihen vaikuttavan lainsäädännöt ja osaa laatia laskun säännösten mukaisesti sekä hahmottaa sähköisen taloushallinnon käyttömahdollisuuksia.

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena (15 pv) sekä itsenäisenä opiskeluna (5 pv). Koulutukseen sisältyy myös 20 päivän mittainen työelämässä tapahtuva oppimisjakso. Voit suorittaa jakson tilitoimistossa, yhdistyksessä tai yrityksessä, jossa hoidetaan laskutukseen ja reskontriin liittyviä työtehtäviä. Koulutus sisältää asiantuntijaluentoja, tukitehtäviä Moodlessa henkilökohtaisen tarpeen mukaan sekä yrityselämästä tulevan alan asiantuntijan luennon.

Koulutuksen pääasiallinen sisältö on seuraava:
· Laskutus, myyntireskontra ja perintä
· Ostolaskut, ostoreskontra ja hyväksymismenettely
· Reskontrat ja kirjanpito
· Maksuliikenne
· Arvonlisäverotuksen perusteet
· Aihealueen keskeinen lainsäädäntö

Valinnan lisätiedot

Täytä koulutushakemus TE-toimiston Internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus). Huolehdi siitä, että koulutuksen alkaessa työnhakusi on voimassa TE-toimistossa, jotta olet oikeutettu koulutuksen aikaisiin etuuksiin.

Koulutukseen hakijoita haastatellaan ennen koulutukseen valitsemista. Haastattelussa ovat mukana kouluttajan sekä työ- ja elinkeinohallinnon edustajat.

Lisätietoja antaa

Saimaan ammattiopisto Sampo
Maarit Lehtonen
etunimi.sukunimi@edusampo.fi

Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista Koulutusneuvonta 0295 020 702 (ma-pe 9-16.15).