Siirry sisältöön

Koulutuskori

Tarjoilija – työelämäpainotteinen tarjoilijakoulutus, tutkinnon osia ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta JOTPA, Lpr

15.12.2023 - 31.12.2024

Hakuaika 15.12.2023 - 31.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Koulutuspaikka

TÄSSÄ KOULUTUKSESSA OPISKELLAAN TUTKINNONOSIA ELI PIENIÄ KOKONAISUUKSIA, EI KOKOTUTKINTOA.
Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12, 53100 Lappeenranta
Huom! Koulutuksen aloituspäivä ja lopetuspäivä ovat viitteellisiä. Koulutuksen aloitusaika voidaan sopia yksilöllisesti. Otamme opiskelijoita ympäri vuoden.

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Työsalissa tapahtuvassa oppimisessa tarvitaan ammattikäyttöön tarkoitetut asianmukaiset työvaatteet (mustat housut, pitkähihainen musta paita, tarjoilijan essu ja työjalkineet.) Opiskelija kustantaa työasun itse.

Kohderyhmä

Tarjoilija -työelämäpainotteinen tarjoilijakoulutus on tarkoitettu yli 18-vuotiaille henkilöille, jotka jo toimivat ravintola-alalla tai suuntautuvat alalle.
Voit opiskella oppisopimuksella omalla alan työpaikalla tai osa-aikaisesti oman työn ohessa. Koulutukseen voidaan ottaa myös työvoiman ulkopuolella olevia henkilöitä tai henkilöitä, jotka hyötyvät juuri tästä koulutuksesta.
Koulutuksen sopii henkilöille, joilta puuttuu alan kokotutkinto. Koulutus soveltuu myös henkilöille, jotka työskentelevät keittiössä ja haluavat laajentaa osaamista opiskelemalla asiakaspalvelun tutkinnonosan/osia. Opiskelun avulla voi esimerkiksi suorittaa anniskelupassin, opiskella perusjuomatietoutta ja asiakaspalvelua ja monipuolistaa osaamistasi. Koulutus sopii myös tarjoilijoille, jotka haluavat opiskella tutkinnonosan/osia keittiöpuolelta.

Kuvaus

Koulutuksen avulla vahvistetaan työssä tarvittavaa monipuolista osaamista sekä mahdollisuuksiaan toimia alalla. Voit saada lisätunteja ja/tai edetä vaativampiin työtehtäviin. Osatutkintotodistuksen avulla teet osaamistasi näkyväksi
Voit opiskella yksittäisen tutkinnonosan tai -osia ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta (kokki/tarjoilija).
Lisätietoja eri tutkinnonosista: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7854763/tutkinnonosat

Toteutus

Opiskelu suunnitellaan joustavaksi. Suurin osa asioista opiskellaan työtä tekemällä. Koulutus ei vaadi pitkää sitoutumisaikaa.
Koulutus toteutetaan Jotpa rahoituksen avulla, joka mahdollistaa lisäohjauksen työpaikoille oppisopimusopiskelussa Etelä-Karjalan alueella. Oppisopimuksessa työaika on oltava vähintään 25 h/viikossa tai 75 h/3 viikossa. Tarvitset mentorin eli työpaikkaohjaajan työpaikalta. Oppisopimusopiskelussa lähipäiviä on n. 1–2 kuukaudessa. Lähipäivä voi olla myös muutaman tunnin Teams verkkotapaaminen.
Voit opiskella myös osa-aikaisesti oman työn ohessa. Tällöin opiskelet työn ohessa joustavasti Lappeenrannassa harjoitusravintola Tuurikokissa 1–3 pv /vk. Opiskelu ei estä lisätöiden vastaanottamista.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijaan ollaan yhteydessä kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Vieraskielisiltä edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.
Henkilökohtaistamme jokaiselle hakijalle omaan työpaikkaan tai osaamistarpeisiin soveltuvia tutkinnonosia tai –osaa opiskeltavaksi. Jos saat soviteltua päivärahaa, niin varmistathan työvoimahallinnolta oikeutesi myös opiskelun aikana päivärahaan. Tässä tapauksessa opiskelun kesto voi olla maksimissaan 6 kk.

Lisätietoja antaa

Miia Rauhamäki, lehtori, ravintola- ja cateringala  
miia.rauhamaki@edusampo.fi, p. 040 7308843