Siirry sisältöön

Koulutuskori

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, mittatilausompelija, Lpr

28.10.2024 - 22.12.2026

Hakuaika 19.8. - 31.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Koulutusala

Sisustus- ja muotiala

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Armilankatu 40, 53100 Lappeenranta. Opinnot alkavat 28.10.2024 orientoivilla opinnoilla, jolloin jokaiselle mm. tehdään opintojen henkilökohtainen suunnitelma.

Kustannukset

Opetus on opiskelijalle maksutonta. Oppivelvollisille ei synny kustannuksia harjoitustöistä eikä -materiaaleista. Muille opiskelijoille kustannuksia tulee tuotteiden valmistukseen käytetyistä materiaaleista ja työvälineistä.

Kohderyhmä

Koulutus sopii tarkkuuteen ja 3-ulotteiseen hahmottamiseen pystyville. Työskentely vaatii asiakaspalveluhenkisyyttä. Sampon sisustus- ja muotialalla opiskellaan tiimimäisesti sekä työskennellään kestävän kehityksen tavoitteita noudattaen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Sampossa on opetuskielenä suomi ja kaikki jatkuvan haun hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan kielikokeeseen. Hakijat haastatellaan ennen valintaa tammi- ja helmikuun aikana.

Kuvaus

koulutuksen aikana valmistetaan henkilökohtaisin mitoin asuja asiakastöinä. Opinnot alkavat “Vaatteen valmistaminen mittatilaustyönä” 45 osp. ja “Kaavoittaminen” 15 osp. tutkinnonosilla. Opiskelija voi suorittaa joko tutkinnonosia tai koko tutkinnon. Mittatilausompelija on tutkintonimike suoritettaessa koko tutkinto 180 osp. Tutkinnon perusteet löytyvät opintopolusta: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7593191/tiedot. Opiskelijakokemuksesta voit lukea lisää tästä https://www.edusampo.fi/opiskelemaan/opiskelu_sampossa/opiskeluarki/opiskelijatarinoita/maria_haluan_teatterin_ompelimoon_toteuttamaan_puvustusta

Toteutus

Opinnot koostuvat lähi- ja itsenäisestä opinnoista, opintokäynneistä, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työelämässä oppimisesta. Opiskelijatiimissä tiimioppimisen keinoin syvennetään omia yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitoja sekä itsenäistä ja vastuullista toimintaa opiskelijana ja tulevana ammattilaisena.

Valinnan lisätiedot

Sampossa on opetuskielenä suomi ja kaikki jatkuvan haun hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan kielikokeeseen. Hakijat haastatellaan ennen valintaa vko 40-42 aikana.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja: Katri Huittinen 040 136 4685
Opettaja: Minna Manninen 040 358 1194
sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.