Siirry sisältöön

Koulutuskori

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Lpr

3.9.2024 - 31.5.2026

Hakuaika 1.11.2023 - 31.12.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Koulutusala

Tieto- ja viestintätekniikka

Koulutuspaikka

Koulutuspaikka: Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10, 53100 Lappeenranta
Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 2 - 2,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Kustannukset

Opiskelijalta edellytetään kannettavan tietokoneen hankintaa opiskeluvälineeksi. Muuten koulutus on maksutonta.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta tai tutkinnon osien suorittamisesta kiinnostuneille.

Kuvaus

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittanut työskentelee tietotekniikan ammattilaisena ja asiantuntijana eri toimialoilla. Hän mm. tekee ja ylläpitää yritysten nettisivuja ja tietojärjestelmiä, myy ja markkinoi IT-alan tuotteita tai vastaa käyttäjien koulutuksesta ja opastuksesta.
Tutkinnon perusteet löytyvät tästä linkistä: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7861752/tiedot

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Lähipäivien lisäksi on etäopetusta, verkko-opetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelija voi halutessaan suorittaa myös vain tutkinnon osia.

Valinnan lisätiedot

Ryhmä on kevään 2024 osalta täysi. Seuraava aloituspäivä on syyskuussa 2024.
Jos sinulla on jo vahva työkokemus tieto- ja viestintätekniikan alalta, voit mahdollisesti aloittaa koulutuksen erikseen sovittavana ajankohtana. Ota tällöin yhteyttä joko opinto-ohjaajaan tai opettajaan (yhteystiedot alla).

Haastattelussa hakijat pisteytetään seuraavanlaisesti:
*Kaikille yhteiset valintakriteerit (yht. 30 pistettä) (sis. mm. koulutustarve ja aikaisemmat tutkinnot, opiskeluvalmiudet)
*Alakohtaiset valintakriteerit (yht. 70 pistettä) (sis. mm. alan tuntemus ja riittävä kielitaito, motivaatio, työllistymismahdollisuudet, alan aikaisempi työkokemus)

Ne hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan kielikokeeseen ennen haastatteluja. Heidän haastattelunsa on vasta kielikokeen jälkeen.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutukseen haluavan on hankittava itse omatoimisesti koulutukseen soveltuva työpaikka tai sovittava oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus. Koulutuksen voi aloittaa heti kun oppisopimus on solmittu.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja: Leila Pärnänen 040 136 4691
Opettaja: Mika Hiltunen 0401364740
Sähköposti: etunimi.sukunimi@edusampo.fi.