Siirry sisältöön

Koulutuskori

Työllisty vartijaksi, Lpr

18.11. - 17.12.2024

Hakuaika 10.6. - 8.11.2024

Hae koulutukseen

Tutkinto

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Koulutusala

Turvallisuusala

Koulutuspaikka

Saimaan ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 10, 53100 Lappeenranta

Kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Kohderyhmä

Vartijaksi voidaan hyväksyä se, joka on täyttänyt 18 mutta ei 68 vuotta, tunnetaan rehelliseksi ja luotettavaksi ja on henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopiva vartijaksi.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvaa terveyttä ja riittävää suomen kielen taitoa. Koulutuksen järjestäjällä on lain 737/2014 mukaan oikeus pyytää koulutukseen hakeutuvasta turvallisuusselvityslaissa (726/2014) tarkoitettu suppea henkilöturvallisuusselvitys.

Kuvaus

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat työskennellä jatkossa vartijana. Koulutuksen käytyäsi sinulla on tarvittavat valmiudet, tiedot ja taidot vartijan tehtävissä toimimiseen.

Vartijaksi valmistuttuasi olet ennen kaikkea asiakaspalveluammatin taitaja.
Kurssin hyväksytysti suoritettuasi voit hakea poliisilta hyväksyntää vartijaksi. Vartijaksi hyväksyminen on voimassa 5 vuotta.

Toteutus

Koulutuksessa suoritetaan turvallisuusalan ammattitutkinnon pakollinen tutkinnon osa Vartijan koulutus (25 osp), joka sisältää väliaikaisen vartijan koulutuksen (40 h) ja vartijan koulutuksen (80 h). Koulutukseen sisältyy myös teleskooppipatukan, kaasusumuttimen sekä fyysisen voimankäytön koulutukset.

Suorittaminen edellyttää paikallaoloa kaikkina kurssipäivinä, eikä mitään koulutusosiota voida hyväksilukea tai korvata itseopiskelulla.

Kouluttajana toimii Jere Parviainen.

Valinnan lisätiedot

Kaikki hakijat haastatellaan.

Lisätietoja antaa

Saimaan ammattiopisto Sampo
Päivi Toivari (koulutuspäällikkö)
etunimi.sukunimi@edusampo.fi