Siirry sisältöön

Koulutuskori

Vanhustyön erikoisammattitutkinto, Imatra (oppisopimus)

21.8.2023 - 31.1.2025

Tutkinto

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan oppisopimuksena. Koulupäiviä on 1-2 päivää kuukaudessa verkko-opintoina ja lähitapaamisina.

Kustannukset

Opiskeluun tarvitaan tietokone ja toimiva verkkoyhteys. Lisäksi kustannuksia voi tulla kirjoista sekä mahdollisesta opintomatkasta.

Kohderyhmä

Tutkinto soveltuu täydennyskoulutukseksi erityisesti ikääntyvien kanssa työskenteleville sosiaalialan ja terveydenhuollon ammattihenkilöille. Vanhustyön erikoisammattitutkintoa suorittaessaan opiskelijalla tulee olla työpaikka ikääntyneiden palveluissa.

Vanhustyön erikoisammattitutkinto on sosiaali- ja terveysalan ammatillista koulutusta. Suorittamalla vanhustyön erikoisammattitutkinnon saat valmiudet erikoisosaamista vaativaan vanhustyöhön erilaisissa julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimintaympäristöissä sekä laitoksissa että avopalveluissa. Tutkinnon tavoitteena on hankkia asiantuntijavalmiuksia vanhustyön erikoisosaamista vaativiin tehtäviin vanhuksen kuntouttavassa hoito- ja huolenpitotyössä sekä vanhustyön kehittämisessä.

Kuvaus

Vanhustyön erikoisammattitutkinto (180 osp) antaa valmiudet tehdä vanhustyön erikoisosaamista vaativia tehtäviä tutkinnon suorittajan omalla osaamisalueella. Tutkinnon tavoitteena on antaa asiantuntijavalmiuksia vanhustyön erikoisosaamista vaativiin tehtäviin vanhuksen kuntouttavassa hoito- ja huolenpitotyössä sekä ikääntyvien palvelujen kehittämiseen. Kevään 2024 aikana tutkinnosta järjestetään muistioireisen ja muistisairaan ihmisen tukemisen osaamisala (60 osp)

Muistioireisen ja muistisairaan ihmisen elämän tukemisen osaamisala antaa sinulle vankan asiantuntijuuden ja ammattitaidon muistihoitotyöhön.

Toteutus

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Opintojen kesto on yksilöllinen. Koulutuksia toteutetaan päivä-ja verkko-opetuksena

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä.

Valinnan lisätiedot

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus tai muu psyykkistä terveyttä ja toimintakykyä rajoittava sairaus, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä
toimimisen
tuki- ja liikuntaelimistön sairaus, vamma tai muu fyysistä terveyttä ja toimintakykyä rajoittava sairaus, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen
toimintakykyä rajoittava ihon sairaus kuten krooninen ihottuma, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen
päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

Lisätietoja antaa

Kiuru Helena 0400 865907 helena.kiuru@edusampo.fi
opettaja Ullamaija Turunen 040 849 2864, ullamaija.turunen@edusampo.fi