Siirry sisältöön

Helmikuun 2024 vastuullisuusteko

Helmikuun vastuullisuusteko: Sampon ruokapalveluiden hävikkiruokamyynti


Sampon opiskelijaravintoloissa voi toisinaan lounasajan jälkeen nähdä asiakkaita vielä jonoksi asti. Joka päivä puolen päivän aikoihin on käynnissä ruokapalveluiden hävikkiruuan myynti, jolloin opiskelijat ja henkilöstön jäsenet saavat ostaa päivän lounaslinjastolta ylimääräiseksi jäänyttä ruokaa kotiin vietäväksi.

-  Hävikkiruoka on linjastolta ylimääräiseksi jäänyttä ruokaa, jota ei voi enää käyttää hyödyksi keittiössä ja menisi muuten biojätteeseen, kertoo Sampon ruokapalvelupäällikkö Marjo Saira.

Myynti vähentää näin ollen biojätteen määrää ja asiakkaat saavat ostettua ruokaa edulliseen hintaan. Ekologista kestävyyttä edistävä hävikkiruuan myynti onkin saavuttanut suuren suosion.

- Joudumme enää todella harvoin heittämään ruokaa linjastosta pois, hävikkiruokamyynti on ollut todella suosittua.

Hävikkiruokamyyntiä on tehty Sampon opiskelijaravintoloissa nyt noin kolmen vuoden ajan, ja ruokapalvelut ovat saaneet toiminnasta paljon positiivista palautetta. Sana on kiirinyt pitkälle ja tiedusteluita on tullut myös Sampon ulkopuolelta – ruokapalveluista kuitenkin korostetaan, että hävikkiruokamyynti on tarkoitettu Sampon opiskelijoille ja henkilöstölle.

Linjastohävikkiruokaa myydään Sampon Lappeenrannan toimipisteessä opiskelijaravintola Aromissa ja Imatran toimipisteessä opiskelijaravintola Linnalassa ma-pe lounaan jälkeen klo 12:30 – 12:45. Yhden litran rasia maksaa 2,50 € ja pussillinen leipää 0,50 €.

Nostamme kuukausittain esille vastuullisuustekoja Sampon arjesta. Ruokapalveluiden hävikkimyynti on valittu helmikuun vastuullisuuteoksi.

Hävikkiruualla on kova kysyntä Sampossa.