Siirry sisältöön

LUOTU - luonnontuotteiden jatkojalostuksen yhteiskäyttötila

LUOTU - luonnontuotteiden jatkojalostuksen yhteiskäyttötila 

Hankkeen rahoittaja

Hanketta rahoittaa William ja Ester Otsakorven säätiö.

Toteuttaja

Hankkeen toteuttaja on Saimaan ammattiopisto Sampo.

Tavoitteet

  1. Mahdollistaa luonto- ja ympäristöalan sekä elintarvikealan opiskelijoille yhteisiä oppimistilanteita luonnontuotealan pienyrittäjien kanssa. 
  2. Luoda luonnontuotealan opiskelijoille käytännön kokemusta yritystoiminnasta. 
  3. Hankkia luonnonkeruutuotteiden käsittelyyn ja jatkojalostukseen tarvittavia koneita ja laitteita sekä järjestää toimintaympäristö niiden yhteiskäyttöä varten opetuksessa ja liiketoiminnassa. 
  4. Lisätä luonto- ja ympäristöalan sekä elintarvikealan opettajien ammattiosaamista luonnonkeruutuotteiden jatkojalostuksessa, jotta he voivat edistää opiskelijoiden ammatillista osaamista. 
  5. Vahvistaa Sampon luonnonkeruutuotteiden jatkojalostuksen koulutuksen vaikuttavuutta.
  6. Lisätä luomukeruualueiden hyödyntämistä sekä luomukeruutuotteiden tuotteistamista opetuksessa.
  7. Tarjota laadukasta koulutusta luonto- ja ympäristöalan sekä elintarvikealan opiskelijoille sekä rakentaa työelämäyhteistyötä luonnontuotealan pienyrittäjien kanssa.
Lisäksi tavoitteena on saada yhteiskäyttötilaksi Anselmi-opiskelijaruokalasta vapautuva isompi keittiö, jossa pystytään toteuttamaan yritysyhteistyötä paremmin kuin nykyisessä pienessä tuotekehityskeittiössä, jossa keruutuotteista voidaan tehdä vain pieniä tuote-eriä.

Kohderyhmä

Hankkeen kohderyhmänä ovat Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelijat ja henkilökunta.

Toteutusaika

1.8.2021-31.12.2023

Projektipäällikkö

Ilkka Helen
etunimi.sukunimi@edusampo.fi