Siirry sisältöön

Tarjoilija - Työelämäpainotteinen tarjoilijakoulutus

Tarjoilija - Työelämäpainotteinen tarjoilijakoulutus

Hankkeen rahoittaja

Hanketta rahoittaa Jotpa, Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.

Toteuttajat

Hankkeen toteuttaja on Saimaan ammattiopisto Sampo.

Tavoitteet

Koulutuksen avulla ravintola-alan työntekijä vahvistaa työssä tarvittavaa moniosaamista sekä omia mahdollisuuksiaan toimia alalla. Tavoitteena on, että 14 henkilöä suorittaa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta (kokki/tarjoilija) tai alan ammattitutkinnosta vähintään yhden tutkinnonosan. Tarjoilija voi opiskella myös tutkinnonosan tai -osia keittiöpuolelta ja kokki tutkinnonosia tai -osan tarjoilupuolelta.

Hankkeessa tuetaan myös ylitarjonta-aloilta ravintola-alalle siirtyvien henkilöiden urapolkuja koulutusten kautta esim. myyjän kokemuksella asiakaspalvelutehtäviin.

Jotpa- tarjoilijahanke mahdollistaa alan opettajien jalkautumisen opiskelijoiden ohjaamiseen ja tukemiseen työpaikoille. Autamme erilaisissa ohjaustilanteissa ja tuemme pedagogisella osaamisellamme erilaisten oppijoiden ohjaamista.

Työelämäkumppanit sitoutuvat kouluttamaan työntekijöitään sekä opiskelijoita ja ottavat opettajia ohjaamaan opiskelijoita työelämässä. Työpaikka saa tukea työnohjaukseen ja hyötyy, kun opettajat ovat enemmän ohjaamassa työpaikalla.

Kohderyhmä

Tarjoilija - työelämäpainotteinen tarjoilijakoulutus on tarkoitettu yli 18-vuotiaille henkilöille, jotka jo toimivat ravintola-alalla tai suuntautuvat alalle. Voit opiskella oppisopimuksella omalla alan työpaikalla tai osa-aikaisesti oman työn ohessa. Koulutukseen voidaan ottaa myös työvoiman ulkopuolella olevia henkilöitä tai henkilöitä, jotka hyötyvät juuri tästä koulutuksesta.

Koulutus sopii henkilöille, joilta puuttuu alan kokotutkinto. Koulutus soveltuu myös henkilöille, jotka työskentelevät keittiössä ja haluavat laajentaa osaamista opiskelemalla asiakaspalvelun tutkinnonosan/-osia. Opiskelun avulla voit esimerkiksi suorittaa anniskelupassin, opiskella perusjuomatietoutta ja asiakaspalvelua ja monipuolistaa osaamistasi. Koulutus sopii myös tarjoilijoille, jotka haluavat opiskella tutkinnonosan/-osia keittiöpuolelta.

Toteutusaika

1.1.2023 - 28.2.2025

Projektipäällikkö

Miia Rauhamäki
p. 040 730 8843
etunimi.sukunimi@edusampo.fi