Sampon jäätelöpaja
Hankkeen rahoittajat
Hankkeen rahoittaa William ja Ester Otsakorven Säätiö
Toteuttaja
Saimaan ammattiopisto Sampo
Tavoitteet
- Vahvistaa elintarvike- ja ravintola-alan opiskelijoiden yrittäjyyttä, työelämäyhteistyötä ja projekteja koulutusreformin mukaisesti
- Kouluttaa jäätelön valmistuksen osaajia elintarvike- ja ravintola-alalle
- Luoda yläkoululaisille innostava koulutuspolku elintarvike- ja ravintola-alalle sekä opintopolku ammatilliseen koulutukseen yhteistyössä alan opiskelijoiden ja yrityselämän kanssa
- Vahvistaa ja laajentaa Etelä-Karjalan elintarvike ja ravintola-alan yritystoimintaa yrityksissä ja kehittää heidän liiketoimintaa
- Saada elintarvikealan alkutuotannon yrittäjät mukaan kehittämään uusia tuotteita ja jalostamaan alueen lähiruokaa jäätelötuotteiksi
- Tarjota mahdollisuus yrittäjille vuokrata oppilaitoksen tiloja, koneita ja laitteita ja näin ollen hyödyntää oppilaitoksen tilojen maksimaalinen käyttö
- Vastata alan yrityselämän koulutustarvekysyntään innovatiivisesti ja kehittää Saimaan ammattiopisto Sampon lisäkoulutusta ja vahvistaa työllisyyttä
- Lisätä elintarvike- ja ravintola-alan opettajien ammattiosaamista
Kohderyhmä
Elintarvike- ja ravintola-alan yrittäjät ja yrityselämän edustajat sekä alan opiskelijat. Lisäksi Lappeenrannan alueen yläkoulun nuoret.
Toteutusaika
1.1.2019 – 31.12.2019
Projektipäällikkö
Markku Vengasaho
markku.vengasaho@edusampo.fi
040 552 8534