Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

22.9.2022 14.34

Ammattiin valmistuville nuorille tarjolla tukea työllistymiseen kuntien rahoittamalla Duunisetelillä - syksyn haku käynnissä!

Duunisetelin tarkoituksena on tukea ammattiin valmistuvien nuorten työllistymistä. Palkatessaan nuoren, jolta löytyy Duuniseteli taskusta, työnantaja saa 1500 euron arvoisen tuen, käytettäväksi nuoren palkkakuluihin. Duunisetelin hakemisesta vastaa nuori itse.

Duuniseteliä voi hakea neljä kertaa vuodessa ja vuoden 2022 aikana Saimaan ammattiopisto Samposta valmistuneet alle 30-vuotiaat nuoret voivat hakea Duuniseteliä sähköisesti 16.9. – 9.10.2022. Duuniseteli on Etelä-Karjalan kuntien, Ohjaamoiden ja Saimaan ammattiopisto Sampon yhteistyön tulosta.


- Käytännössä seteli toimii kahdella tavalla: ensinnäkin se tukee nuorta työn etsimisessä, ja toiseksi se kannustaa yrityksiä palkkaamaan nuoria työntekijöitä, Imatran kaupungin työllisyysasiantuntija Marika Vento kertoo. 

 

Työnhaussa Duuniseteli on kovaa valuuttaa. Kun nuorelle on valmistumisen jälkeen myönnetty seteli, hän lähtee etsimään työtä. Työnantajalle hän voi näin tarjota paitsi työpanoksensa myös 1500 euron suuruisen tuen palkkakuluihin. 

 

Saimaan ammattiopisto Sampon sähköalalta valmistunut Nico Paananen kertoo Duunisetelistä olleen hyötyä valmistumisen jälkeisessä työnhaussa. 


- Työllistyin kolmen kuukauden sisällä valmistuttuani. Duunisetelistä oli kyllä apua töiden hakemisessa, ja Duunisetelin hakeminenkin oli suht helppoa. 

   

Duuniseteli on syntynyt yhteistyön tuloksena, toteuttajina Etelä-Karjalan kuntia, Ohjaamot ja Saimaan ammattiopisto Sampo. Rahoitus seteleihin tulee kunnilta.

 

Duuniseteliä hakevan tulee olla alle 30-vuotias Saimaan ammattiopisto Samposta vuoden 2022 aikana valmistunut nuori, jolla ei ole vielä työpaikkaa. Seteleitä voivat hakea nuoret, joiden kotikunta on seteleiden jakamisessa mukana. Syksyn haussa mukana ovat Lappeenranta, Imatra, Rautjärvi ja Parikkala. Hakeminen tapahtuu sähköisen lomakkeen kautta, ja haku käynnistyy 16.9.2022. 

 

Duunisetelin saaneen nuoren työllistävän yrityksen tulee toimia Etelä-Karjalan alueella, ja työllistämisaika tulee olla vähintään kolme kuukautta. Lisäksi nuorelle pitää maksaa alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja työtä tulee olla vähintään 20 tuntia viikossa.

 

Lisätiedot: 

lappeenranta.fi/duuniseteli

imatra.fi/duuniseteli

Johanna Mäkinen, ohjaamoneuvoja, Ohjaamo Imatra 

johanna.makinen@imatra.fi 

020 617 7277 

 

Nina Laine, ohjaamonuorisotyöntekijä, Ohjaamo Lappeenranta 

nina.laine@lappeenranta.fi 

0405041946 


Palaa otsikoihin