Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

13.5.2024 13.28

Onnea matkaan Sampon Taitaja2024 -finalistit!

Hyvä Sampo! Vuosittaiset ammattitaidon SM-kilpailut järjestetään 20. – 23.5.2024 Kuopiossa ja Saimaan ammattiopisto Samposta lähtee peräti seitsemän opiskelijaa kilpailemaan viidessä eri lajissa. Kisaajille järjestettiin yhteishenkeä nostattava Onnenpotku-tilaisuus Lappeenrannassa 13.5.2024, jossa heille annettiin vielä viimeiset tsempit ja vinkit ennen matkaan lähtöä.

Sampon finalistijoukkueessa kisaavat lähihoitajalajissa sosiaali- ja terveysalan opiskelijat Helene Vengasaho ja Ida Paukkunen, puuseppälajissa puualan opiskelija Olli Koskela, automaatioasennuksessa sähkö- ja automaatioalan opiskelija Toivo Vappula, tietojenkäsittelylajissa tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Ella Räihä sekä WEB-kehityksessä Eeli Grén ja Anton Zlobin, jotka myös opiskelevat tieto- ja viestintätekniikkaa.

Onnenpotku-tilaisuudessa kuultiin tsemppipuheenvuorot Sampon rehtori Antti Lehmusvaaralta, apulaisrehtori Anne Poutaselta ja Taitaja-vastaava Kati Minkkiseltä sekä OAJ:n paikallisjärjestön edustajalta. Mukana onnentoivotuksissa olivat myös kisaajien opettajat ja koulutuspäälliköt.

Sampon Taitaja2024 -finalistit: Toivo Vappula, Olli Koskela, Anton Zlobin, Ella Räihä, Helene Vengasaho, Ida Paukkunen ja Eeli Grén.

Hyvällä tsempillä kohti kisoja

Finalisteista kolme oli mukana myös viime vuoden Taitaja-kisoissa – Ella Räihä, Eeli Grén ja Anton Zlobin lähtevät tänä vuonna hakemaan revanssia lajeissaan. Kaikki opiskelijat lähtevät kohti finaalia hyvillä mielin, sopivan pienen kisajännityksen siivittäminä.

Eeli Grén jatkaa kilpailumatkaansa myös Taitaja-kisojen jälkeen: hän valmentautuu parhaillaan Ranskan Lyonissa järjestettäviä ammattitaidon maailmanmestaruuskisoja varten. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta tänä keväänä valmistunut Grén opiskelee Sampossa saman alan ammattitutkintoa. Hän kävi vastikään Unkarissa kartuttamassa kokemusta kansainvälisissä kisoissa ja kesäkuussa vuorossa on viimeinen maajoukkueleiri. Valmentautuminen jatkuu myös sen jälkeen – maailmanmestaruuskilpailut koittavat jo syyskuussa.

Toivotamme kaikille Taitaja2024 -finalisteillemme hurjasti onnea kilpailuun!


Palaa otsikoihin