Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

31.7.2018

Sampon opiskelijoille mahdollisuus suoraan reittiin ammattikorkeakouluun (nyt myös Lahteen)

Sampon opiskelijoille avautuu mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana toisen asteen tutkintoa – uudistus helpottaa ammattiin opiskelevien jatko-opintoihin hakeutumista. Sampo on tehnyt asiasta yhteistyösopimukset Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lahden ammattikorkeakoulun kanssa.

Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelijoille avautuu mahdollisuus hakeutua ammattikorkeakouluun johtaviin opintoihin jo toisen asteen tutkintoa suorittaessaan.

Uudessa koulutuspolussa ammattiopiston opiskelijat suorittavat ammattikorkeakoulun opintojaksoja, jotka sisällytetään ammattiopiston tutkintoon. Polku ei siis pidennä ammatillisen tutkinnon opiskeluaikaa. Ammattiopistosta valmistuttuaan opiskelija voi hakea Saimaan ammattikorkeakouluun (Saimia) tai Lahden ammattikorkeakouluun (LAMK) erillishaussa.

Kun opiskelija on saanut ammatillisen perustutkintonsa valmiiksi ja hänellä on vähintään 30 opintopistettä amk-opintoja suoritettuna vähintään keskiarvolla 3 (asteikolla 1–5), hän voi hakea ammattikorkeakouluun erillishaussa. 

Reitti avautuu seuraavien alojen opiskelijoille:

  • Rakennusala, talotekniikka ja puuteollisuus
    =>rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööri (Saimia) 
  • Sähkö- ja automaatioala, kone- ja tuotantotekniikka, autoala, logistiikka, tieto- ja tietoliikennetekniikka sekä prosessiteollisuus
    => konetekniikan insinööri (Saimia)
  • Puuala => puutekniikan insinööri (LAMK)
  • Liiketoiminta sekä tieto- ja viestintätekniikka => tradenomi (Saimia)
  • Ravintola- ja catering-ala sekä elintarvikeala => restonomi (Saimia)
  • Sosiaali- ja terveysala => sairaanhoitaja (Saimia)

Uusi koulutuspolku sujuvoittaa ammattiopisto-opiskelijoiden siirtymistä jatko-opintoihin sekä antaa ammattiopiston opiskelijoille mahdollisuuden tutustua ammattikorkeakouluopiskeluun jo toisen asteen tutkintoa suorittaessaan. Lisäksi koulutuspolku mahdollistaa opiskelijoiden nopeamman valmistumisen työelämään.

Ensimmäiset Sampon opiskelijat aloittavat ammattikorkeakouluopintojen suorittamisen tulevana syksynä.

Katso esite täältä.

Lisätietoja Sampon opinto-ohjaajilta, joiden yhteystiedot löytyvät täältä.


Palaa otsikoihin