Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

10.2.2023 14.00

Samposta neljä edustajaa Taitaja-finaaliin! Katso koonti Taitaja-semifinaaleista ja Taitaja9-kisoista

Taitaja2023-semifinaaleja järjestettiin helmikuun ensimmäisellä viikolla eri oppilaitoksissa ympäri Suomen. Semifinaaleissa parhaiten pärjänneet jatkavat Taitaja-finaaliin, joka järjestetään Espoossa 8. – 11.5.2023.

Sampon opiskelijoilta nähtiin upeita suorituksia semifinaaleissa

Sampon tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Eeli Grén voitti huikealla kisasuorituksellaan web-kehityslajin semifinaalin ja lähtee opiskelijakollegansa Anton Zlobinin kanssa edustamaan Sampoa Taitaja2023-finaaliin. Anton sijoittui hienosti semifinaalissa kolmanneksi. Finaaliin pääsi myös Sampon tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Ella Räihä, joka kisasi tietojenkäsittelyn lajissa. Web-kehityslajin ja tietojenkäsittelylajin kisasuoritukset tehtiin omista oppilaitoksista. Sampon neljäs finaaliedustaja on laboratorioalan opiskelija Kerttu Keltanen, joka sijoittui omassa Lahdessa järjestetyssä semifinaalissaan sijalle 4. ja varmisti näin finaalipaikan. Suuret onnittelut finalisteille!

Lahdessa Kerttu Keltasen kanssa samassa semifinaalissa kisasi myös Sampon laboratorioalan opiskelija Joona Havakka, joka sijoittui tiukassa kisassa hienosti viidenneksi. Sampon edustajia oli mukana myös muissa lajeissa ja lajisuorituksia käytiin eri puolella Suomea. Puusepänalan opiskelija Petri Seppänen sijoittui omassa lajissaan Nummelassa järjestetyssä semifinaalissa hienosti kolmanneksi, mutta ei aivan yltänyt finaalipaikkaan saakka. Sähköasennuslajissa oli mukana neljä Sampon opiskelijaa, jotka sijoittuivat omassa semifinaalissaan seuraavasti: Anton Sarvilahti 8., Aleksanteri Latva-Karjanmaa 11., Terho Nuutinen 14. ja Eero Pynnönen 16.

Sampo oli yksi lähihoitajalajin semifinaalien järjestäjäorganisaatioista ja Lappeenrannan toimipisteessä järjestetyssä semifinaalissa oli mukana neljä Sampon omaa lähihoitajaopiskelijaa. Tällä kertaa Sampon kisaajat jäivät finaalin ulkopuolelle omassa semifinaalissaan: Ninni Valtonen oli 4., Kiia Multanen 6., Peppi Valsi 11. ja Iitu Pennanen 12. Ninnin sijoitus oli kaikki lähihoitajalajin semifinaalit huomioiden 9., mikä oli ensikertalaiselle hieno suoritus, sillä kisaajia oli kaiken kaikkiaan mukana 96.

Myös muiden Sampon Taitaja-edustajien tuloksia lisätään tähän uutiseen, kun lopputuloksia saadaan selville. Onnittelut kaikille kisaajille loistosuorituksista!

Taitaja9-semifinaaleja kisattiin Sampon Imatran toimipisteessä

Yläkoululaisten Taitaja9-aluekilpailu keräsi Kaakkois-Suomen yläkoululaisia leikkimieliseen kisailuun Sampon Imatran toimipisteeseen 2.2.2023. Kaksi parhaiten semifinaaleissa onnistunutta joukkuetta jatkavat Taitaja9-finaaliin Espooseen: ensimmäiselle sijalle ylsi Kesämäen koulun joukkue Kesä7k ja toiselle sijalle Sammonlahden koulun joukkue Orhit. Täpärästi finaalin ulkopuolelle jäivät Inkeroisen koulun joukkue IRJ ja Karhulan koulun joukkue Kykloopit. Kiitos kaikille kisaajille ja onnittelut voittajille!

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, joka toimii ammatillisen koulutuksen näyteikkunana. Lue lisää Taitaja-kilpailuista: taitaja2023.fi

Uutista muokattu 23.2.2023, lisätty sähköasennuslajin tulokset.