Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

4.5.2023 15.35

Taitaja2023-finaali 8. – 11.5. Espoossa – Samposta mukana neljä finalistia!

Sampon Taitaja2023-finaalijoukkue lähtee maanantaina 8.5. kohti Espoota ja ammattitaidon suomenmestaruuskilpailua. Taitaja-finaali on kolmen päivän intensiivinen koitos, jota edeltävät kilpailuiden avajaiset. Itse kisaaminen alkaa tiistaina eli 9. – 11.5. kilpaillaan finaalitehtävien parissa.

Kukin neljästä finalistista on valmistautunut finaaliin omalla tavallaan, ja edellisten vuosien kisatehtävistä on saanut hyvää harjoitusta. Kaikki tiedossa olevat tehtävät ovat yksilötehtäviä ja kisaajat pääsevät osoittamaan oman ammattitaitonsa monissa eri koitoksissa kilpailujen aikana – kaikissa lajeissa tiedossa on useita eri moduuleita ja tehtäviä.

Taitaja-finalisteille pidettiin pienimuotoinen tsemppitilaisuus kahvien merkeissä, jossa tunnelma oli positiivisen odottava.

- Vähän jännittää, mutta ei liikaa, toteaa oman semifinaalinsa upealla kisasuorituksella voittanut Eeli Grén.

Fiilikset ovat kaikilla kisaajilla hyvin samanlaiset eli hyvät, mutta pientä jännitystä ilmassa. Sampon finalistit ovat kuitenkin kaikki yhtä mieltä siitä, että kokemuksena Taitaja-finaali on ilman muuta ainutlaatuinen.

Sampon finaalijoukkue: Anton Zlobin (vas. ylhäällä), Joona Havakka (oik. ylhäällä), Eeli Grén (vas. alhaalla) ja Ella Räihä (oik. alhaalla).

Esittelyssä Sampon finalistit

Eeli Grén ja Anton Zlobin opiskelevat toista vuotta tieto- ja viestintätekniikkaa Sampossa ja kilpailevat Taitaja-finaalissa web-kehityslajissa. Tehtävien päätavoitteena on verkkosovelluksen tuottaminen ja toteutus toimeksiannon mukaan. Kokonaisuuteen kuuluu myös asiakkaan kohtaaminen ja asiakaspalvelu webkehittäjän työtehtävissä.

Ella Räihä on ensimmäisen vuoden tieto- ja viestintätekniikan opiskelija, ja osallistuu tietojenkäsittelylajin finaaliin, jonka tehtävät ovat asiakaspalvelu- ja asiantuntijatehtäviä. Tehtävien hoitamisessa korostuvat ongelmanratkaisu- ja viestintätaidot. Kilpailijan tulee osata neuvoa erilaisten työvälineohjelmien käyttöä ja ratkaista esiin tulevia ongelmia.

Laboratorioalaa toista vuotta opiskeleva Joona Havakka on Sampon neljäs Taitaja-finalisti ja kilpailee laborantti-lajissa. Lajin kilpailutehtävät liittyvät ympäristön, erityisesti Itämeren, tutkimukseen ja analytiikkaan. Kilpailijoiden tehtäviin kuuluu vesinäytteiden analysointia, Itämeren kasvillisuuden pigmenttien tutkimista ja DNA:n eristämistä. Lisäksi tiedossa on niin sanottu yllätystehtävä.

Toivotamme paljon onnea kaikille finalisteille Taitaja2023-finaaliin!

Lisätietoja: Sampon Taitaja-vastaava Kati Minkkinen, p. 040 484 2569, kati.minkkinen@edusampo.fi


Raportoimme kisaajien edistymisestä finaalien aikana Instagramissa @saimaanammattiopistosampo ja nettisivuillamme, joten pysy kuulolla!


Palaa otsikoihin