Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

6.4.2017

100-vuotiasta Suomea juhlittiin Sampossa monin tavoin 6.4.2017

Saimaan ammattiopisto Sampossa juhlittiin 100-vuotiasta Suomea 6.4.2017. Aamupäivällä kaikki oppilaitoksen opiskelijat ja henkilöstö kokoontuivat yhteen, lappeenrantalaiset urheilutalolle ja imatralaiset Sampon omiin tiloihin.

Onnea 100-vuotialle Suomelle 

Yhdessä katsottiin Etelä-Karjalan liiton teettämä video, jossa nuoret kertoivat maakunnan itsenäisyyden ajan historiasta ja lasten ja nuorten elämästä eri aikakausina. Videota seurasi Karjalaisten laulu yhteislauluna Osmos Cosmos-videon saattelemana, ja lopuksi toivotettiin yhteen ääneen onnea satavuotiaalle Suomelle.

Sampo-päivänä luovutettiin kunniamerkkejä ja valittiin vuoden opettaja ja vuoden opiskelija

Suomi 100 -juhlaan oli yhdistetty Sampo-päivä, jota juhlistetaan vuosittain huhtikuun alussa. Tilaisuudessa luovutettiin Tasavallan Presidentin myöntämät kunniamerkit, valittiin vuoden opettaja sekä ensimmäistä kertaa myös vuoden opiskelija.

Tasavallan Presidentin myöntämät kunniamerkit

Yhtymävaltuuston puheenjohtaja Heikki Luukkanen ja kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Jouni Kemppi luovuttavat Tasavallan Presidentin myöntämät kunniamerkit koulutuspäällikkö Hannu Kähölle ja lehtori Kari Kaarnalle. Kunniamerkin sai myös lehtori Hannu Turkulainen, joka oli estynyt tulemasta paikalle. 

Tasavellan Presidentin myöntämät kunniamerkit vastaanottivat (vas.) Hannu Kähö ja Kari Kaarna. Hannu Turkulainen ei päässyt paikalle.

Napakka ja rento vuoden opettaja huolehtii opiskelijoistaan

Sampon opiskelijakunta oli valinnut vuoden opettajaksi Maiju Muonan. Opiskelijakunnan Imatran puheenjohtaja Kaisa Lampinen ja hallituksen jäsen Veikka Summanen luonnehtivat Muonaa iloiseksi ja hymyileväksi, riittävän napakaksi, mutta myös rennoksi opettajaksi. Hänen kerrottiin huolehtivan opiskelijoistaan ja olevan helposti lähestyttävä.

Opiskelijakunnan Imatran puheenjohtaja Kaisa Lampinen ja hallituksen jäsen Veikka Summanen luovuttavat vuoden opettaja Maiju Muonalle kunniakirjan.

Vuoden opiskelija myös roudaa Suomen huippuartisteja

Ensimmäistä kertaa Sampossa valittiin myös vuoden opiskelija. Opettajat olivat ehdottaneet useita maininnan ansaitsevia opiskelijoita, joista raati lopulta valitsi logistiikan perustutkintoa Imatralla opiskelevan Jere Hyvärisen (19). Hänen valintaansa perusteltiin mallikkaalla töihin tarttumisella sekä miellyttävällä ja kiltillä olemuksella: ”huippuopiskelija ja loistava tuutori”.

Hyvärinen ei itse päässyt paikalle vastaanottamaan kunniakirjaa ja palkintoa. Hän kertoo puhelimessa olevansa iloisesti yllättynyt:

– Ajattelin, että nyt ovat paperit menneet sekaisin, hän naurahtaa. Olen nyt työssäoppimassa pääkaupunkiseudulla tapahtuma-alan yrityksessä. Rekkakuskina hoitelen erilaisten konserttien ja yritystapahtumien logistiikkaa.

Aiemmin Hyvärinen on ollut Samuli Putron ja Maija Vilkkumaan kiertueiden ”roudarina”. Valmistumisen jälkeen vuorossa on armeija ja sitten todennäköisesti pääkaupungin työtarjonta jälleen kutsuu.

Lounas, toivomuspuu ja Ammatit 100 vuotta -näyttely

Juhlan päätteeksi tarjolla oli karjalainen Suomi 100 -lounas.

Sampon auloissa on toivomuspuut, joihin jokainen voi ripustaa tulevaisuuden toiveensa Suomelle. Ammatit 100 vuotta -näyttely esitteli ammattien kehittymistä sadan vuoden aikana.

Lasten ja nuorten päivä oli Etelä-Karjalassa osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Sitä vietettiin maakunnan kaikissa oppilaitoksissa ja päiväkodeissa samaan aikaan, ja sen arvioitiin keräävän noin 30.000 henkeä juhlimaan. 

Lisätietoja:

  • kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara(at)edusampo.fi

 

Kunniamerkin saajat, vuoden opettaja ja luovuttajat: (vas.) Antti Lehmusvaara, Jouni Kemppi, Hannu Kähö, Maiju Muona, Kari Kaarna ja Heikki Luukkanen (Hannu Turkulainen ja Jere Hyvärinen eivät päässeet paikalle). Taustalla toivomuspuu, johon jokainen voi ripustaa oman tulevaisuuden toiveensa Suomelle.


Juhlayleisöä Imatralla


Palaa otsikoihin